Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Lavrov'dan önemli açıklamalar
İslam dünyasını uyardı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-01-2014 17:38 - 862 Okunma
 21 Ocak’ta Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Rus diplomasisinin faaliyetlerinin sonuçlarını açıkladığı basın toplantısını gerçekleştirdi. Bakan ayrıca Rusya’nın çözülmesi için en aktif şekilde çabalar sarfettiği bir sıra dış politika sorununa değindi.
 
Basın toplantısının başlıca konuları arasında Suriye krizi ve önümüzde yapılacak Suriye konulu Cenevre 2 Barış Konferansı yer aldı. Bu bağlamda Sergey Lavrov İran’ın Cenevre-2 Barış Konferansı’na katılabilmesi için gereken resmi davetiyenin BM Genel Sekreteri tarafından geri çekilmiş olmasının yanlış bir karar olduğunu ifade etti. Dışişleri Bakanı, Cenevre-2 Konferansı’na ilişkin olarak yürütülen tüm hazırlık çalışmaları esnasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de dâhil olmak üzere tüm diğer temsilcilerin İran’ın konferansa katılımının son derece önemli olduğu ve Suriye meselesinin çözümünde bu ülkenin önemli bir rol oynayacağı hususunda hemfikir olduklarını söyledi.
 
Ayrıca Sergey Lavrov, İran’ın Suriye konulu barış konferansına katılmamasının Müslüman dünyasında terörizm ile mücadele açısından olumsuz olduğunu vurgulayarak Moskova’nın ‘felaket sonuçlarını getirecek İslam dünyasının bölünmesine karşı önlemlerın alınması gerektiği uyarısında bulunduğunu’ kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanı ‘Ama böyle bölünmeyi gerçekleştirip onu sürekli olarak derinleştirmek isteyen ülkeler var’ ifadesiyle sözlerini tamamladı.
 
Sergey Lavrov’un basın toplantısında değindiği konular arasında İran nükleer programı da yer aldı. Rus bakanı, Rusya’nın İran’lı meslektaşları ve ‘5+1’ grubu partnerleriyle birlikte bu soruna kesin çözüm getirmekte kararlı olduğunu ifade etti. Lavrov, bu çözümün ‘gerek İran’ın UAEK kontrolü altında barışçıl nükleer programı geliştirme hakkını gerekse İsrail dahilinde bölgenin bütün ülkelerinin güvenliğini sağlaması gerektiğini kaydetti. Altı arabulucu ile İran arasındaki müzakereler birkaç haftaya başlayacak. Sergey Lavrov bu konuda şunu söyledi: ‘Bu, çok zor bir iş, bu müzakerelerin sırasında suni engellerin ortaya çıkmaması ve sürecin uzatılmaması için elinden geleni yapacağız. Anladığım kadarıyla ‘5+1’ Grubunun diğer üyeleri ve İran bu konuda hemfikir, bu da ümit vericidir’.
 
Basın toplantısında Rus-Çin ilişkilerini de değerlendiren Sergey Lavrov, Moskova ile Pekin arasındaki 2013 yılı işbirliğinin uluslararası ilişkilerin dengeli niteliğini sağlayan önemli bir faktör olduğunu söyledi. Bakan BM, BRICS ve ŞİÖ kapsamında güncel dünya sorunlarındaki Rus-Çin işbirliğine özel bir dikkat çekti.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-01-2014 17:38 - 862 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım