Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Lavrov: "Suriye'ye Çözüm Dayatmayız"
Zebari:Suriye'de olanlar Irak'ı da etkiler
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-06-2012 09:46 - 872 Okunma

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; bir kısım tarafların Suriye'deki durumları körüklemeye ve alevlendirmeye çalışmalarına ülkesinin karşı tutumunu yineledi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bugün Moskova'da düzenlediği ortak basın toplantısında Lavrov; tek taraflı adımlar ve çalışmalar, tepkili açıklamalar, muhalefeti diyaloga girmemeye teşvik etme ve şiddet kullanmaya provoke etmekle ateşe yağ dökmenin yanlış olacağını belirtti.

Lavrov; “ bugünkü gazetelerde ABD dışişleri bakanlığı resmi sözcüsü Victoria Nuland’ın Rusya ile Amerika arasında Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad sonrasında Suriye'deki siyasi gelişmelere ilişkin görüşmelerin yapıldığını ifade eden açıklamalarına ilişkin haberler okudum.. şayet Nuland böyle açıklamalarda bulunmuşsa;bu açıklamaların kesinlikle aslı gerçeği bulunmamaktadır.. Rusya bu gibi görüşmelerde bulunmaya mutlak bir şekilde karşı olmasının yanında Suriye'nin içişlerine yönelik bu gibi dayatma yada müdahalelerde bulunmaya kesinlikle karşıdır. . Bizler Suriyelilere çözüm dayatamayız..” şeklinde konuştu.

Suriye'deki siyasi değişimler konusunda Rusya ile Fransa arasında görüş alışverişinin yapıldığına ilişkin Fransa Dışişleri Bakanlığının açıklamaları konusunda ise Lavrov; durum ne olursa olsun tek taraflı adımlar yada bu bağlamda maceralara ne kadar girilmiş olsa da Rusya'nın yönetimleri değiştirme konusunda görüş alış verişinde bulunmasının mümkün olmadığını belirtti.

Lavrov; Suriyelilerin ideallerini gerçekleştirmelerinde BM Suriye temsilcisi Kofi Annan planının en uygun yol olduğunu belirterek, Suriyeli tüm tarafları nefsi kontrole ve yabancı müdahalelerden uzak olarak diyalog masasına oturmalarına çağırdı.

Rusya'nın çağrısını yaptığı Suriye konulu uluslararası konferansa ilişkin ise Lavrov; amacın Suriye'de şiddete son vermek için tüm taraflara etki yapmak olduğunu söyledi.

Tüm Taraflara Baskı Uygulanmalı

Kendi tarafından Irak Dışişleri Bakanı Zebari; Annan planına bağlı kalmaları için istisnasız tüm taraflara baskı uygulanması gereğinin altını çizdi.

Zebari; Suriye konusunda yapılacak her hangi bir uluslararası toplantının özellikle komşu ülkeler olmak üzere ilgili tüm ülkelerin katılımına haiz olması gereğini ifade etti.

Irak Dışişleri Bakanı Zebari; Suriye'de olup bitenlerin Irak’ı da etkilediğini ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-06-2012 09:46 - 872 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım