Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Laricani'den Suriye ve ABD'ye yönelik mesajlar
Uluslararası toplum Suriye'de siyasi çözümden yana
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2013 12:46 - 710 Okunma

 Suriye’nin son olaylarda mazulm kaldığını vurgulayan İran İslami Şura Meclisi Başkanı, dünya toplumun Suriye meselesinin siyasi yolla çözülebileceği kanaatine vardığını ifade etti.

Mehr haber ajansının İsviçre’den bildirdiğine göre, İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani Dünya Parlamentolar Arası Birliği oturumun kulisinde Suriye parlamento üyeleri ile görüşmesinde Suriye’nin istikrara doğru harekt etmesini ümit etti.

Suriye sorunu siyasi yolla çözülebileceğini dile getiern Laricani, dünya toplumun Suriye meselesinin siyasi yolla çözülebileceği kanaatine vardığını ifade etti.

Suriye parlamento heyetine hitaben konuşan Ali Laricani, Suriye’nin bu ülkede düzenlenen terörist eylemlerinin sonuçlarını anlatabilmesi için Cenevre oturumu gibi uluslararası konferanslara katılması gerektiğinin altını çizdi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Suriye’nin son olaylarda mazulm kaldığını vurguladı.

Suriye parlamento heyeti de teröristlerin bu ülkede hüsrana uğradığını ifade ederek, İslami Şura Meclisi’ne teşekkürlerini ifade etti.



İran İslami Şura Meclisi Başkanı dünya parlamentolarına çağrıda bulunarak kendi hükümetlerini nükleer silahsızlanma anlaşması NPT konvansiyonunu imzalamaya mecbur etmelerini istedi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani dün Salı günü öğleden sonra Cenevre'de düzenlenen Dünya Parlamentolar Arası Birliği oturumunda yaptığı konuşmada, parlamentoların büyük bir bölümünün kendi ülkelerinde kudrete sahip olduklarını belirterek, birliğe üye olan parlamentoların bir dünya kurulu olarak toplu kıyım silahları üretimi ve yayılmasını yasaklayan kanunu çıkarmaları gerektiğini söyledi.

Her ülkenin parlamentosunun kendi hükümetini NPT anlaşmasını kabul etmeye mecbur etmeleri gerektiğini ve kendi matbu hükümetlerinin elinde nükleer silahların var olması durumunda bu anlaşma uyarınca ve uluslar arası atom enerjisi ajansının işbirliği ile bu silahları imha etmeleri gerektiğini belirten İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani konuşmasının devamında, "Siyonist İsrail rejimi ve diğer bazı güçler ve bölge yönetimleri tarafından desteklenen terörizm, toplu kıyım silahları, şiddet ve dini ve etnik savaşlar", "Psikolojik güvensizliğin oluşturulması" ve "Çifte Standart düşüncenin yayılması" ve bazen de uluslar arası kurumların birer araç olarak kullanılmasını günümüz dünyasında güvensizlik ve huzursuzluğun 4 temel unsuru olarak zikretti.

İsrail'in halı hazırda elinde yüzlerce nükleer başlığın bulunduğunu ve dünyanın güçlü devletlerinin bu rejimi desteklemekte olduğunu hatırlatan Laricani, böyle bir ortamda bu devletlerin Suriye'nin kimyasal silahlar kullandığını iddia ederek yaygara çıkardıklarını ve savaş tehditleri savurduklarını ancak Rusya dışişleri bakanı tarafından son dönemde yayınlanan bir rapor uyarınca Suriye'deki teröristlerin elinde kimyasal silahların bulunduğunun anlaşıldığını söyledi.

Suriye'de terörist saldırıların devam ettiğini de hatırlatan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, teröristlerin sayıca artması ve güç kazanması durumunda artık onların kolayca bastırılamayacaklarını ve NATO'nun 10 yıldır bu meseleyi bizzat Afganistan'da tecrübe etmekte olduğunu bildirdi.

Amerikalıların İran'a yönelik sürekli tehditlerine de değinen Laricani, ne Amerikanın İran'a saldırı cesaretine sahip olduğunu ve ne de İran halkının bu gibi tehditlere önem verdiğini, ancak tehdit dilini kullanan kişilerin psikolojik bir güvensizlik yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2013 12:46 - 710 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım