Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kültür Bakanlığı'ndan Alevi açılımı
100 Alevi dedesini kutsal topraklara götürecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2014 16:21 - 1194 Okunma

    Kültür Bakanlığı, TÜRSAB işbirliğiyle 100 Alevi dedesini Necef'e, Kerbela'ya ve Umre'ye götürüyor. Bakan Ömer Çelik'in özel ilgi gösterdiği proje şubat ayında gerçekleştirilecek.
 Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), birlikte yapacakları organizasyonla gelecek ay içinde 100 Alevi dedesini kutsal yolculuğa çıkaracak. Yolculuk Hz. Ali'nin mezarının bulunduğu Necef, Hz. Hüseyin ve 72 şehidin mezarlarının bulunduğu Kerbela üzerinden Mekke ve Medine'ye uzanacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in, bu projeye özel bir ilgi gösterdiği ve bir “kaynaşma projesi” olarak kurumsallaşmasını istediği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak, “Bu kutsal yolculuğun, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun çözümü için önemli bir adım” olduğunu söyleyen Kültür Bakanı Ömer Çelik, önümüzdeki aylarda gezilerin devamının yapılacağını belirterek, daha geniş bir sivil toplum örgütünün bu ziyaretlere destek ve katkılarının alınmasıyla verilecek birlik mesajının önemine dikkat çekti.

KAFİLENİN İLK DURAĞI NECEF

Şubat ayında gerçekleştirilecek yolculukta Alevi dedelerinden oluşan kafilenin ilk ziyaret noktası Necef olacak. Alevi dedeleri, başta Hz. Ali olmak üzere İslam dünyasındaki birçok önemli şahsiyetin türbelerinin bulunduğu, dünyanın en eski mezarlığı olarak da bilinen Necef'teki Vadi-üs Selam mezarlığını ziyaret edecek.

Kafile daha sonra Hz. Ali'nin şehit edildiği Küfe Mescidi'ni gezecek. Alevi dedelerinin Necef'teki programı ‘Hz. Ali'nin sırdaşı’ olarak bilinen Kumeyl B. Ziyad'ın türbesinin ziyaret edilmesi ile sona erecek.


KERBALA'YA ANLAMLI ZİYARET

Yolculuğun ikinci durağı ise Kerbela olacak. Kerbela'da İmam Hüseyin'in türbesi, ardından ehlibeytin türbeleri ziyaret edilecek.

Daha sonra ise konukların, Mekke ve Medine'yi kapsayan 8 günlük Umre programı başlayacak. Kafile, Umre ziyaretini yerine getirdikten sonra yurda dönecek.

  18. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, basın mensuplarının Kültür Bakanlığınca 100 Alevi dedesinin Umreye götürülmesi ile ilgili soruyu yanıtladı.

Kültür Bakanlığı'nın 100 Alevi dedesini Kerbela, Necef ve Umre'ye götüreceğine ilişkin soruyu Bakan Çelik, “Kültür Bakanlığının görevi Türkiye'deki bütün kültürlere geleneklere sahip çıkmaktır. Tüm kimliklere sahip çıkmaktır.

TURSAP, İstanbul Valiliği ve bazı Alevi derneklerinin katkısıyla, Türkiye'deki Alevi dedelerinin Kerbela, Necef gibi hepimizce kutsal olan mekanları ziyaret etmek arzuları vardı. Bu seyahatle birlikte Umre yapma arzuları da ayrıca vardı.

Bu projeyi bana sundular ve bende büyük bir memnuniyetle çok önemli bir proje görerek destekledim. Şimdi belli bir Alevi derneğiyle birlikte bu başlatıldı. Fakat çok yoğun talep var. İlk aşamada 100 kişi gönderiyoruz.

Bundan sonra talimat verdim, başka derneklerle başka yapılarla birlikte daha da geliştirecekler. Dolayısıyla gerek Alevi dedeleri, gerek Alevi kanaat önderleri ile birlikte önümüzdeki dönemde Necef, Kerbela, Umre ziyareti yapmak isteyenlere yönelik bu tip organizasyonları biz Bakanlık olarak destekleyeceğiz, himaye edeceğiz, önünü açacağız daha güçlü organizasyonlar haline getireceğiz" diye cevapladı.DHA

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2014 16:21 - 1194 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım