Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa Temel'in Aşura 2018 Konuşması
20 Eylül 2018 Perşembe günü Peygamber Efendimiz’in (s.a.a) sevgili torunu İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1379. yıl dönümünde İstanbul Halkalı'da törenlerle anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2018 16:52 - 67418 Okunma
Çok kıymetli protokol, değerli hanım efendiler, beyefendiler.
 
14 asır önce Kerbela da yaşanan, ciğerlerimizi parça parça eden o aslan başlı Hz. Hüseyin olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, Muharrem’in onuncu gününde bir arada olmaktan, beraberce Kerbela olayında bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum.
 
Muharrem, Aşura, Kerbela bu ümmetin ortak konularıdır. Kerbela, dünyada ırkı, rengi, coğrafyası, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun kendisini Müslüman kabul eden her kardeşimizin ortak elemidir, ortak hüznüdür, ortak kederidir. Hz. Peygamber in Cennet gençlerinin efendisi, şehitlerin ser çeşmesi olarak ilan ettiği Hz. Hüseyin ve beraberinde Ehl-i Beyt-i Mustafa’dan, içinde kadınların, çocukların, büyüklerin olduğu yetmişi aşkın büyük insanlar canlarını feda ettiler.
 
Allah bizleri onların şefaatine nail eylesin. Muharrem, Kerbela, Aşura bize iki önemli ders veriyor. Bu tür büyük hadiseler daima bir tehlike ile karşı karşıyadır. Eğer biz Muharrem’i, Kerbela’yı, Aşura’yı sadece bir yas ve mateme dönüştürürsek, senede bir defa bir araya gelerek yâd ettiğimiz bir dini törene dönüştürdüğümüz zaman, Kerbela da can veren şühedaya haksızlık etmiş oluruz. Kuran bize tarihte yaşadığımız büyük hadiselerden nasıl ders ve ibret almamız gerektiğinin yolunu gösterir. ‘’Yeryüzünde dolaşmaz mısınız? Dolaşınız ki akleden kalpleriniz olsun’’ akleden kalplerle bu hadiseleri düşünmemiz lazım, ibretler, dersler çıkarmamız lazım ki daha sonra İslam ümmeti tekrar Kerbelalar yaşamasın.
 
Ama biz İslam ümmeti olarak ibret ve ders almadık. Kerbela’nın İslam tarihinde farklı bir yeri vardır fakat Kerbela manasına orada yaşadığımız o büyük acının binlercesini yaşadık ve yaşama devam ediyoruz. Hep beraber eğer ders alsaydık bu acıları yaşamazdık. Kerbela ‘dan alacağımız en büyük ders İslam ümmetinin karşı karşıya kalacağı en büyük tehlikenin dine karşı din, nifak, fitne ve fesat hareketlerine karşı uyanık olacağız. Kerbela da Hz. Hüseyin’in ve Ehl-i Beyt’i katledenler de Müslüman olduklarını söylemiyorlar mıydı? Din adına yaptıklarını söylüyorlardı. Müslümanları kötülüklerden koruyacaklarına inanıyorlardı. Hala karşı karşıya kaldığımız en büyük tehlike olmaya devam ediyor, Müslümanların açık düşmanlarla mücadele etmek konusunda herhangi bir problem olmaz çünkü onlar ölümün de, hayatın da Allah’tan olduğuna inanırlar.
 
Düşünelim ki çok değerli konuşmacılar var, ben aslında bugün burada birkaç dakikanızı daha almak istiyordum ama çok sözlerimi uzatmak istemiyorum. O Ehl-i Beyt in aslanlı Hz. Hüseyin, Allah’ım eğer burada şehit olacaksam benim şahadetimi ümmetin vahdetine vesile kıl diyordu. Bizim yapacağımız Kerbela’nın muallimi Hz. Hüseyin’in uğuruna canını verdiği değerler üzerine durmaktır. Hz. Hüseyin üzerine duracaksak Hz. Hasan’ı da unutmamak gerekir. Çünkü Hz. Hasan’ın vefatının yıl dönümü Hz. Hüseyin adaletin ve özgürlüğün mektebidir fakat Hz. Hasan sulhun, salahın mektebidir. Hüseyini tavra ne kadar muhtaçsak Hasani tavra da o kadar muhtacız. Mahi Muharrem’in birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. İslam âleminde akan kan ve gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyor, kalbinizden Hz. Muhammed’i, Ehl-i Beyt muhabbeti eksik olmasın. Var olun, sağ olun, Allah’a emanet olun.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2018 16:52 - 67418 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım