Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
KSYÖ uzmanları Suriye'de çalışmalarına başladı
kimyasal saldırıların organizatörleri cezalandırılacak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2013 13:23 - 751 Okunma

  Suriye’nin kimyasal silahlarının imhasını denetleyecek uluslararası uzmanların öncü grubu kara yoluyla Şam’a vardı. 20 araçtan oluşan konvoy Salı günü Lübnan’dan sınırı geçerek Suriye topraklarına girdi.

Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (KSYÖ) uzmanları Suriye’nin başkenti Şam’da çalışmalara başladı. Bugün Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Feysal Mikdad’la görüşmeleri bekleniyor.

Haber geçen RIA Novosti, Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynağın, “Dün akşam geç saatlerde denetçiler ve Dışişleri Bakanlığı’nın bazı diplomatları arasında bir görüşme gerçekleşti. Bugün Feysal Mikdad ile kimyasal silahları denetim ve imha etme konularını konuşmak ve koordine etmek için bir araya gelecekler.” sözlerine yer verdi.

RIA Novosti muhabiri, KSYÖ denetçilerinin otelden ayrılarak Dışişleri Bakanlığı yolunu tuttuğunu aktardı.

Kaynağa göre denetçiler grubunun misyonu, 3-4 hafta sürecek. Ancak misyonlarının zaman çerçevesi de bugünlerde Suriye Dışişleri Bakanlığı’nda görüşülecek.

Lavrov: Suriye’deki kimyasal saldırıların organizatörleri bulunarak  cezalandırılacak

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de kimyasal silah kullanımından sorumlu kişilerin tespit edilmesi için çalışacaklarını açıkladı.

Lavrov, Moskova’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştü. Görüşmenin ana konusu, Suriye’deki krizin çözümüydü. Taraflar, ayrıca, karşılıklı yarar ilişkilerini güçlendirmek konusunda anlaştı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, BM Güvenlik Konseyi’ne Suriye kararını 7. madde anılmadan kabul ettiren, yani ABD’yi Suriye’nin kentlerini vurmaktan vazgeçiren Rusyalı diplomatların bu başarısını övdü. Cenevre-2 uluslararası konferansın yapılmasını destekleyen İİT Genel Sekreteri, “Biz ve İslam İşbirliği Teşkilatı, Cenevre sürecini tamamen destekliyoruz. İİT, Suriye’deki durumun barışçıl çözümüne katkıda bulunmaya hazır.” dedi.

Cenevre-2’nin kasım ortalarında yapılması gerektiğini teyit eden Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Rusya muhalefet temsilcileriyle diyaloga açık, zira kriz durumunun çözülmesi için çatışmanın tüm taraflarıyla işbirliğine ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Suriyeli isyancıların barış konferansına gelip gelmeyeceğini henüz söylemekte zorluk çektiğini belirten Rusyalı bakan, muhalefetin Cenevre-2’ye katılımından Batı ülkelerinin sorumlu olduğunu ifade etti.

Moskova’nın Suriye’de kimyasal silah kullanımından sorumlu kişilerin tespit edilmesi için çalışacağını dile getiren Lavrov, “BM kimyasal silah komisyonu, sadece Şam yakınlarında yaşanan bir olayı inceledi, oysa olay sayısı daha fazlaydı. Rusya, tüm olguları dikkate alarak kendi tarafsız soruşturmasını başlattı.” dedi.

Rus bakan, “Komisyon raporunun tam olup olmayacağını anlamak istiyoruz. Zira bu misyon, baştan belirlenen tüm noktaları ziyaret edemedi. Raporu bekleyeceğiz. Her halükarda, bu çirkinliklerden sorumlu kişiler hakkında maksimum bilgi almak için kendi eylemlerimizi yürütüyoruz. Her halükarda, suçluların tespit edilmesi için çalışacağız, gerçeğin ortaya çıkması için çalışacağız.” ifadesini kullandı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2013 13:23 - 751 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım