Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kofi Annan-Ruhani görüşmesi
Suriye'deki terör örgütleri dışarı çıkarılmalı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-01-2014 11:35 - 844 Okunma

 TAHRAN – İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani; Suriye’deki krizin çözümü için temel adımın, bölgedeki bazı devletlerin silahlı terör gruplarını desteklemeye son vermesi ve Suriye’deki teröristlerin ülke dışına çıkartılması şeklinde olması gerektiğini dile getirdi.



İran’ı ziyaret etmekte olan BM Eski Genel Sekreteri Kofi Annan ve kendisine refakat eden heyetle ile dün bir araya gelen Ruhani; Suriye'de yaşanmakta olan üzücü olaylara dikkat çekerek silahlı terör gruplarının Suriye'de uyguladığı şiddetin sona erdirilmesi ve Suriye halkına insani yardım ulaştırılması gereğini ifade etti.

Terör, şiddet ve radikalizmin bölgede en büyük kâbusu teşkil ettiğini dile getiren Ruhani; terörle mücadelenin dünyada bütün devletlerin desteklediği daha ciddi ve düzenli bir faaliyet haline gelmesini umut ettiğini belirtti.

Öte yandan bölgesel gelişmelerde İran’ın üstlendiği belirleyici role işaret eden Annan; Suriye’deki krizinin BM Güvenlik Konseyi ve başta İran olmak üzere bütün bölge ülkelerin katılımıyla, siyasi yöntemlerle çözülmesi ve şiddetin biran önce durdurulması çağrısında bulundu.

Suriyelilerin Seçimle Belirleyeceği Gelecek Batılıların İddialarıyla Çelişiyor



 Bu arada İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Suriye krizine siyasi çözüm bulma ve şiddeti durdurma gerekliliğini yineledi.

Zarif Fransa eski Dışişleri Bakanı Herve de Charette’le görüşmesi sırasında Suriye halkının kendi kaderini seçim sandıklarında belirlemesi gerektiğine dikkat çekerek batılıların Suriye’de seçim olması halinde Suriye halkının belirleyeceği geleceğin iddialarıyla çelişeceğini çok iyi bildiklerinin altını çizdi.

Ortadoğu bölgesinde Arap ülkelerinin tanık olduğu gelişmelerin radikal İslam tehlikesini arttırdığını, bu nedenle bölgenin şiddet ve radikal İslam’dan arınmış yeni bir model ve fikre ihtiyaç duyduğunu belirten İran Dışişleri Bakanı, İran’ın körfez ülkelerine yıllar önce toplu güvenliğe ilişkin bir plan önerdiğine işaret etti.

Diğer yandan Fransa eski Dışişleri Bakanı Charette, İran’ın bölgede ve dünya barış ve güvenliğinin sağlanmasındaki etkin rolüne dikkat çekerek nükleer görüşmelerindeki karşılıklı güvenle olumlu sonuçlara ulaşılabileceği değerlendirmesini yaptı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-01-2014 11:35 - 844 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım