Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kılıçdaroğlu'ndan Barış Mesajı
Dış politikanın düsturu "yurtta barış dünyada barış"
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-09-2012 10:17 - 1063 Okunma

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1939'da Nazi Almanyasının Polonya'ya saldırdığı gün olan 1 Eylül'ün, yıllardır Dünya Barış Günü olarak kutlandığını, tüm dünyanın barışı selamladığı 1 Eylül'ün, aslında dünyanın barışa en fazla ihtiyaç duyduğu gün olduğunu ifade etti.

Dikta ve baskı rejimleri altında ezilen Ortadoğu ve Kuzey Afrika halklarının demokrasi, özgürlük, eşitlik ve refahtan hakça pay alma isteğiyle başlattıkları Arap Baharı'nı, egemen güçlerin kendi emelleri doğrultusunda kontrol etmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Türkiye, bu kontrolü sağlamak için savaş dahil her yolu denemeye hazır egemen güçlere karşı bölge halklarının meşru isteklerinin savunucusu olmalı'' dedi.

Bunun Cumhuriyet'in temel dış politika düsturu ''yurtta barış dünyada barış'' ilkesinin de gereği olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Geleneksel olarak istikrar yaratıcı, barış kurucu, ara bulucu olarak tüm komşularının güven ve itibarına sahip bulunan Türkiye, bugün Suriye'ye yönelik uygulanan dış politikayla bir yıl içinde bütün komşularıyla ve bölge ülkeleriyle kavgalı, savaş kışkırtıcısı, güvenilmez, hatta dostluğu ve yakınlığı tehlikeli bir ülke haline gelmiştir. Türkiye, uluslararası camianın saygın ve ağırlıklı bir üyesi konumundan egemen güçlerin bölgedeki maşası durumuna süratle sürüklenmektedir. Bu gidişe dur denilmesi lazımdır. Türk halkı savaş istememektedir. Türk halkı tüm sorunların barış içinde çözülmesini istemektedir. Bölgemizin ve dünyanın, özellikle ülkemizin gerginliklere ihtiyacı yoktur.''

Türkiye'nin ihtiyacının, hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye ve özgürlüğe dayalı tam bir iç ve dış barış olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,''Bu, ne savaş çığırtkanlığıyla ne de Silivri zihniyetli mahkemelerle sağlanabilir. Gerçek bir barış, ortak aklın yaygın bir ulusal uzlaşı içinde oluşturacağı birlik ve beraberlikle sağlanır. CHP, bunu gerçekleştirebilmek için kararlılıkla ve tüm gücüyle çalışacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere komşularımıza, mazlum milletlere ve insanlık dünyasına barış diliyor, barışın egemen olacağı bir ülkede, bir coğrafyada, bir dünyada yaşamak özlemiyle sevgiler saygılar sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-09-2012 10:17 - 1063 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım