Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kılıçdaroğlu Aşura mateminde konuştu
Kerbela 72 milletin ortak matemidir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-11-2013 17:14 - 935 Okunma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kerbela faciasının kalpleri sızlatan, yürekleri dağlayan acı bir olay olduğunu belirtti, “Kerbela, gönlünde Ehl- i Beyt sevgisi olan her Müslüman’ın ortak hüznüdür. Kerbela, ölümün ölümsüzleştiği en belirgin bir olaydır’’ dedi.

Aşura günü, Hz. Hüseyin (a.s) ve Ehl-i Beyt’in mübarek kanlarının Kerbela’da akıtıldığına değinen Kılıçdaroğlu, “İnsanlık Kerbela’da neler olduğunu o bela çölünden sağ çıkan Hz. Zeyneb’ten (s.a) duydu. Bugün Hz. Hüseyin (a.s) için akıtılan tüm gözyaşları Zeyneb’in gözyaşlarıdır’’ ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili canlar, Hz. Hüseyin (a.s) saltanata biat etmeyen kişidir. Hz. Hüseyin (a.s) ‘En büyük cihat, zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demektir’ buyuruyor.  Hz. Hüseyin (a.s) ve beraberindekiler haksızlık karşısında asil ve onurlu duruşlarıyla insanların gönüllerinde taht kurmuşlardır. Zulmü yapanlar ise vicdanlarda mahkum olmuşlardır. O masumlar haksızlığa karşı boyun eğmemeyi, boyun eğmemenin bedelini gerektiğinde canları ile ödemeyi bizzat göstermişlerdir. Nitekim Hz. Ali (a.s) ‘Haksızlık karşısında eğilirseniz, önce hakkınızı sonra da şerefinizi kaybedersiniz’ diye buyurmuştur. “

Kendi iktidarını hak bilip muhalif olanları din dışına itmeyi ‘dinin saltanata dönüştürülmesi’ olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, “Kerbela faciası, iktidar hırsının neler yaptırabileceğinin en acı örneğidir. Tarih boyunca iktidar hırsıyla gözü dönen muktedirlerin vahşetleri karşısında insanlığı ayağa kaldıracak kardeşlik ve dostluk duyguları hep yeşermiştir” diye konuştu.

Irak’ta, Suriye’de, Mısır’da ve dünyanın neresinde olursa olsun her türlü zulmün, şiddetin ve nefretin karşısında yer aldıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:

“Yeni Kerbelalar görmek istemeyen herkes öncelikle içindeki Yezid’i yok etmelidir. ‘Benim zalimim iyidir’ anlayışı Müslümanlıkta yoktur. Zulme rıza zulümdür. Bu cennet vatanda birbirimizin değerini daha iyi anlamalıyız, hiç bir ayrım yapmamalıyız. Kimseyi ne inancından ne etnik kökeninden dolayı kırmamalıyız. Dostça ve kardeşçe el ele, gönül gönüle birlik ve beraberlik içinde huzur ve güvenle yaşamalıyız. Allah’ımız birdir, kitabımız birdir, Peygamberimiz birdir, Ehl- i Beyt’imiz birdir. Saltanat hırsıyla gözünü kan bürümüş bir zalimin adı, barış anlamındaki yüce dinimizin engin sulhünü asla bozamamıştır.”

Cam, Cemevi, Ramazan ve Muharrem’in her kese ait olduğu görüşünü dile getiren Kılıçdaroğlu, “Biz, 76 milyonuz, biriz ve beraberiz. Hiçbir kimse bu kardeşlik kalesinde en ufak bir delik açamaz, açamamıştır da” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Sevgili kardeşlerim, Kerbela insanlıktan nasibi olan herkesin matemidir. Bu facia, insanlık duyguları canlı olan herkesin içini acıtır. Kerbela bugün 72 milletin ortak acısıdır, tüm insanlık aleminin matemidir” dedi, İmam Hüseyin (a.s) sevgisinin birleştirici, bütünleştirici olduğunu kaydetti.

“Kerbela kucaklaşma ve dayanışma demektir. Kerbela, incinsen de incitmemektir. Kerbela, yaratılanı yaratandan ötürü sevmektir. Kerbela, olduğun gibi görünmek, göründüğün gibi olmaktır” diyen Kılıçdaroğlu, Hz. Hüseyin’in (a.s)  Kerbela’daki duruşuyla tüm insanlığa insan olmanın yolunu bugün de açıkça gösterdiğini ifade etti.

Kerbela’da zulme ve zalime karşı koyuş olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Zulme karşı direneceğiz, zalime karşı direneceğiz. En güzel örneğini, tarihte en görkemli örneğini Hz. Hüseyin (a.s)vermiştir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İmam Hüseyin’in (a.s) manevi huzurunda saygıyla eğildiğini belirtti, törene katılanlara sevgi ve saygılarını sundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-11-2013 17:14 - 935 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım