Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kamalak Suriye Diyolog Zirvesinde Konuştu
Suriye için barış heyeti oluşturulsun
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-11-2012 10:54 - 960 Okunma

 Tahran'da düzenlenen Suriye milli diyalog zirvesine katılan Kamalak, zirvede yaptığı konuşmada, Suriye krizinin çözümü için İslam dünyasının vahdeti gerekli olduğunu ifade etti.

Kamalak, İslam dünyasının düşmanları ve siyonistlerin İslam ülkelerinde yaşanan çatışmalardan nemalandığını ve bu yüzden Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.

Kamalak İran, Türkiye, Mısır ve Pakistan yönetimlerine Suriye'de barış ve istikrarın sağlanması için barış gücü oluşturmalarını önerdi.

Kamalak ayrıca Suriye krizinin çözümü için bir komisyon kurulmasını da istedi.
 "Suriye'deki olaylara daha fazla gecikmeden, Müslümanlar olarak, müdahale etmememiz lazım" diyen Kamalak, önerilerini ise şöyle sıraladı: "Bunun için Hucurat Suresi'nin 9. Ayetinde kerimesinde emredildiği gibi, çatışan tarafları barışa davet etmemiz gerekiyor.

Ancak bu daveti yapmak için, Türkiye, İran, Pakistan ve Mısır temsilcilerinden oluşan bir Barış Heyeti'nin oluşturulması icap ediyor.

Bir cümle ile Suriye'de akan kanı bir an önce durdurmamız şarttır.

D-8 ülkeleri, en kısa zamanda bir "İslam Barış Gücü" oluşturmalıdır.

İslam Ülkeleri bütün bunları yaparken, asla ve asla Batı'dan medet ummamalıdır. Mesela NATO'dan yardım talep etmemelidir"

Kamalak, "Eninde sonunda, Suriye'deki kan bir şekilde duracaktır. Biz Saadet Partisi olarak, 'Suriye'de daha fazla kan akmadan, daha fazla insan ölmeden bu olayları durduralım' diyoruz" diyerek ülkede şu ana kadar elli bin insanın öldüğünü iki buçuk milyon insanın ise mülteci konumuna düştüğünü sözlerine ekledi.
ZULME DUR DEMEK İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ

Gönüller gibi ülkeler arasında birliğin da birliğin kurulması gerektiğini ifade eden Kamalak, "Bir olmamız, en kısa zamanda bir bütün olarak bir araya gelmemiz, İslam Birliği'ni kurmamız gerekmektedir. Müslüman kardeşlerimizin can ve mal güvenliği için İslam Birliğini kurmamız gerekmektedir. Tüm insanların huzur ve saadeti için bir araya gelmemiz, İslam Birliğini kurmamız gerekmektedir. Irkçı, küresel emperyalizmi durdurabilmek için, İslam Birliğini kurmamız gerekmektedir" diye konuştu.
AMACIMIZ PEYGAMBERİN HAK ANLAYIŞI

Konuşmasının sonunda ise D-8'lerin aktif olarak harekete geçirilmesi çağrısını yineleyen Kamalak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Unutmayalım ki, ırkçı emperyalizmi durduracak tek şey güçtür, kuvvettir. Unutmayınız ki "Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez", Zalimlere diz çöktürebilmek için İslam Birliğini kurmamız gerekmektedir.  Güç, kuvvet sahibi olabilmemiz için İslam Birliğini kurmamız gerekmektedir.

Aslında merhum Erbakan Hocamızın öncülüğünde,   1997 yılında  İslam Birliğinin temelleri atılmıştır. Sekiz büyük İslam ülkesi (Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Mısır, Nijerya, Endonezya ve Malezya) bir araya gelerek D-8'leri kurmuşlardır. Ancak D-8'ler bu 8 İslam ülkesi ile sınırlı değildir. D-8'lerin kapısı huzur ve barış isteyen bütün ülkeler için açıktır. Çünkü bizim inancımıza göre herkesin, dili, dini, ırkı, mezhebi ve cinsiyeti ne olursa olsun insanca yaşamaya hakkı vardır. Bu dünyada herkese yetecek kadar yer de vardır, nimet de vardır.

Ancak adil bir düzen yoktur. Adil Düzeni de ancak ve ancak Müslümanlar kurabilir. Çünkü herkese adalet üzere insanca yaşama hakkı bahşeden Yüce Yaratıcı'nın kitabı Müslümanların elindedir. Unutmayınız ki, dünyada iki tür hak anlayışı vardır: Peygamberlerin Hak Anlayışı. Firavunların Hak Anlayışı. Amacımız Peygamberi hak anlayışını hakim kılmaktır"

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-11-2012 10:54 - 960 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım