Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kamalak: Mezhep farklılıklarını körüklemeye çalışan emperyalizme verilecek en güzel cevap İslam Birliği'dir
Adil Bir Dünya’nın kuruluşu ve ülke meselelerinin masaya yatırıldığı Saadet Partisi’nin iki günlük Kızılcahamam kampı, yoğun müzakere ve istişarelerle devam ediyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-12-2015 09:39 - 2265 Okunma
Adil Bir Dünya’nın kuruluşu ve ülke meselelerinin masaya yatırıldığı Saadet Partisi’nin iki günlük Kızılcahamam kampı, yoğun müzakere ve istişarelerle devam ediyor.
GİK toplantısının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Türkiye’nin hiçbir dönemde bu kadar yalnızlığa itilmediğine vurgu yaparak, “Düşmanlar dost olmadı ama dostlar düşman oldu. Fakat karamsarlığa yer yok. İman ile ümitsizlik bir kalpte bulunmaz. Erbakan Hoca’mızın dediği gibi ‘İman varsa imkân da vardır” dedi.
 
ANKARA BÜROSU
Saadet Partisi’nin üst karar mercii birimlerinden olan Genel İdare Kurulu(GİK) Toplantısı Kızılcahamam’da gerçekleştiriliyor. İki gün sürecek toplantının ilk gününde açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İslam dünyasının en zorlu dönemlerinden birini yaşadığını belirterek, Saadet Partisi’nin çalışmalarının bugün ne kadar önemli ve anlamlı hale geldiğinin anlaşıldığına dikkat çekti.  İslam coğrafyasının tarih boyunca 3 büyük facia yaşadığına vurgu yapan Kamalak, “Bunlardan birincisi Haçlı Seferleri, ikincisi Moğal İstilası ve üçüncüsü de 1’inci Dünya Savaşı ile birlikte Osmanlı coğrafyasının parçalanmasıdır. Bugün de paramparça olmuş kan ve gözyaşı içerisinde bir İslam dünyası var” dedi.
 
EMPERYALİZM IRK VE MEZHEP FARKLILIKLARINI KÖRÜKLÜYOR
Irkçı emperyalizmin İslam dünyasının ırk ve mezhep farklılıklarını körüklemeye çalıştığını belirten Kamalak, bu kaostan kurtuluşun tek yolunun İslam Birliği olduğunu söyledi. İslam coğrafyasının dünyanın en genç nüfusuna ve en zengin yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu hatırlatan Kamalak, ama en acıdır ki en yoksulların halde yine İslam coğrafyasında yaşayanlarını ifade etti.
 
DÜŞMANLAR DOST OLMADI AMA DOSTLAR DÜŞMAN OLDU
Konuşmasında Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu sıkıntılara da dikkat çeken Kamalak, “Ülkemiz hiçbir dönemde bu kadar yalnızlığa itilmemişti. Düşmanlar dost olmadı ama dostlar düşman oldu. Yapmamız gereken şey bellidir; Ailede barışı, sokakta barışı, mahallede barışı, ülkede barışı ve dünyada barışı sağlamak zorundayız. Çünkü İslam bir barış dinidir ve herkes bilmelidir ki; İslamsız saadet olmaz, cihatsız İslam olmaz, şuursuz da cihat olmaz” diye konuştu.
 
İMAN İLE ÜMİTSİZLİK BİR KALPTE BULUNMAZ
Her şeye rağmen karamsarlığa yer olmadığını vurgulayan Kamalak, “İman ile ümitsizlik bir kalpte bulunmaz. Merhum Erbakan Hoca’mızın dediği gibi ‘İman varsa imkan da vardır.’ İnşallah bizlerin, Milli Görüşçülerin yapacağı çalışmalar, er ya da geç İslam Birliği’ne ve ‘Adil Bir Dünya’nın kuruluşuna vesile olacaktır. Bu yüzden bu yaptığımız toplantılar, çalışmalar çok önemlidir” şeklinde konuştu.
 
İKİ GÜN BOYUNCA ÜLKE MESELELERİ İSTİŞARE EDİLECEK
Genel İdare Kurulu Toplantısı’nın ilk gününde teşkilat, tanıtma, mali işler, eğitim ve halkla ilişkiler çalışmaları müzakere edildi. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk de toplantıda Genel İdare Kurulu üyelerine çalışma esaslarında dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. İki gün boyunca devam edecek GİK toplantısının bugünkü bölümünde de ülke meseleleri başta olmak üzere, müzakere ve istişarelerle devam edecek.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-12-2015 09:39 - 2265 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım