Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail’in Suriye işgalini genişletme hayalleri
Gerçekte Siyonist rejim ve bazı Batılı devletler Ortadoğu bölgesindeki sultacı emelleri karşısında büyük bir engel olarak gördükleri Suriye yönetimi gibi direniş ekseni hamilerini ortadan kaldırmaya çalışıyor ve bunun için tekfirci teröristleri ileri sürerek Şam yönetimi ve direnişin dikkatini esas düşman olan korsan İsrail'den saptırmak istiyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-08-2015 09:52 - 633 Okunma
Korsan İsrail ordusu Ortadoğu bölgesindeki maceracı hareketleri ve işgal ettiği bölgelerde konumunu pekiştirme çabaları doğrultusunda Golan tepelerindeki askeri varlığını takviye ederek bölgede bir kaç günlük askeri tatbikat düzenledi. Haber kaynakları ise Siyonist ordunun Suriye'ye müdahale ve kara savaşı için hazırlık yaptığını duyurdu. Korsan İsrail'in ikinci TV kanalı da Siyonist ordunun Golan tepelerinde geniş çaplı askeri tatbikat düzenlediğini, tatbikatta işgal altındaki topraklara ateş edilmesi bahanesi ile Suriye topraklarına sınırlı kara hareketi yapılması için tatbikat yapıldığı belirtildi. Söz konusu TV kanalı Siyonist ordu Suriye'de muhtemel bir savaşa girmek için hazırlık seviyesini yükselttiğini ve buna göre Suriye ve Lübnan sınırında bazı Siyonist yerleşkelerin boşaltılması doğrultusunda da bazı tatbikatlar düzenlendiğini belirtti.
 
Gerçekte korsan İsrail Suriye krizi ve bu ülkede tekfirci terör örgütlerinin desteklenmesinde aktif rol ifa ediyor ve bu örgütleri desteklemek için şimdiye kadar bir kaç kez Suriye ordusuna ve direniş güçlerine saldırdığı belirtiliyor. Öte yandan Tel Aviv elebaşları Suriye'ye hâkim olan şimdiki şartlar Golan tepeleri üzerinde kendi hâkimiyetlerini dayatmak için en iyi fırsat olarak görüyor. Siyonist rejim bu tepeleri 1967 savaşında işgal etti ve 1981 yılında da Golan tepelerini işgal ettiği topraklara ilhak yasasını çıkardı
 
Gerçekte Siyonist rejim ve bazı Batılı devletler Ortadoğu bölgesindeki sultacı emelleri karşısında büyük bir engel olarak gördükleri Suriye yönetimi gibi direniş ekseni hamilerini ortadan kaldırmaya çalışıyor ve bunun için tekfirci teröristleri ileri sürerek Şam yönetimi ve direnişin dikkatini esas düşman olan korsan İsrail'den saptırmak istiyor. Suriye yönetimi bu çerçevede kurulan kumpasa göre son dört yılda İsrail ve Batılı devletlerin dayattığı krizle uğraşıyor.
 
Şimdi bu şartlarla korsan İsrail Suriye'ye saldırarak başta Golan tepeleri olmak üzere işgal ettiği bölgelerin üzerindeki sultasını pekiştirmeye ve böylece Suriye'ye karşı savaşan tekfirci teröristlere güvenli bir alan oluşturmaya çalışıyor. Fakat İsrail'in bu hareketi Suriye ve direniş eksenin tepkisi ile karşılaşarak eli kanlı rejimi sınır bölgesinde daha da zor durumda kalmasına yol açtığı anlaşılıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-08-2015 09:52 - 633 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım