Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail Mısır'dan Atılan Roketi Düşürdü
Mısır'da neler oluyor?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-08-2013 08:41 - 897 Okunma


  Mısır'da yönetimden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyenler, güvenlik güçlerinin Kahire'deki iki protesto kampındaki çadırların sökülmesine başladıklarını bildiriyorlar.



Henüz doğrulanamayan haberlere göre çıkan çatışmalarda en az 50 kişi can verdi.

Kahire'de bulunan BBC muhabiri James Reynolds, bir zırhlı buldozerin kentin doğusunda Raba el-Adaviye Camii dışında oturanlara doğru yöneldiğini belirtiyor.

Polis yan sokakları da abluka altına aldı; bölgeden silah sesleri geliyor.

Devrik cumhurbaşkanına destek veren Müslüman Kardeşleri televizyonu, halka, yaralıların hastanalere sevkedilebilmesi için oturma eylemi yapılan noktalara otomobiller gönderilmesi çağrısında bulundu.

Hoparlörlerden duyurular yayınlanırken helikopterlerin de bölge üzerinde daireler çizdiği gözleniyor.

Mursi'nin Cumhurbaşkanlığından uzaklaştırılmasına tepkili kalabalıklar son 6 haftadır Raba el-Adaviye Camii'nin dışında ve batıda, Nahda Meydanı'nda kamp kurmuştu.

Protestocular, büyük bir muhalefet gösterisinden sonra 3 Temmuz'da ordu tarafından iktidardan uzaklaştırılan Mursi'nin göreve iadesini talep ediyor.

Şimdiye kadarki olaylarda 250'yi aşkın insan öldü.

 İsrail Mısır’dan Kızıldenizdeki Eylat kentine atılan bir roketi düşürdü.
İsrail ordusu roketi Salı sabahı etkisiz hale getirdiğini  açıkladı ancak nereden atıldığı konusunda bilgi vermedi. İsrail ordusu olayda kimsenin yaralanmadığını da belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon Pazar günü ülkesinin “dedikodu ve yorumların” İsrail ve Mısır arasındaki barış anlaşmasını bozmasına izin vermeyeceğini açıkladı.
Moşe Yaalon bu açıklamayı bir pilotsuz İsrail uçağının sınır ötesi saldırıda Mısır’da dört militanı öldürdüğü haberleri üzerine yaptı.

İsrail’in Mısır’ın egemenlik haklarına saygı gösterdiğini belirten Yaalon  Mısır ordusunun Sina Yarımadasında terörle mücadele faaliyetlerini arttırmasını izlediklerini ve bunu memnunlukla  karşıladıklarını da söyledi.

İsrail ve Kahire hükümetleri , militanların yaptığı açıklamayı resmen doğrulamadı. Ancak adlarını vermeden haber ajanslarına konuşan bazı Mısırlı  güvenlik yetkilileri, hava saldırısının bir İsrail pilotsuz uçağıyla düzenlendiğini söyledi.

Sina'da İsrail-Mısır Askeri İşbirliği

Bölgede faaliyet gösteren Amerika’nın Sesi muhabirleri, İsrail ve Mısır arasında Sina’da askeri bir işbirliğinin sürpriz  olmayacağını ancak bunun resmen açıklanmayacağına dikkati çekiyor.  Muhabirler, İsrail’in Sina’da askeri faaliyetlerde bulunduğunu kabul etmesinin Mısır hükümetini kendi kamuoyu önünde zor duruma sokacağını belirtiyor.

Eski diktatör Hüsnü Mübarek’in yönetiminin son bulduğu devrimin patlak verdiği 2011 yılı başlarından bu yana militanlar, Sina yarımadasında faaliyetlerini yoğunlaştırdı.
Mısır ordusunun Temmuz ayı başında darbe yaparak İslamcı Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’yi görevden almasından bu yana Sina’daki militan faaliyetleri daha da artmış bulunuyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-08-2013 08:41 - 897 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım