Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail'in Suriye saldırısına İran'dan tepki
Hedef direniş eksenini baltalamaktır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-05-2013 12:05 - 867 Okunma

 İran Dışişleri Bakanlığı dün; İsrail'in Şam kırsalının Cemraya Bölgesindeki bilimsel araştırmalar merkezine saldırısını keskin bir dille kınayarak, bu saldırının bölge güvenliği ve istikrarına ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.



İran Dışişleri bakanlığı resmi Sözcüsü Ramen Mehmanperest; kınama açıklamasında bölge ülkelerinin tümünü İsrail'in tehditlerine karşı koymada çabalarını birleştirmeye ve yoğunlaştırmaya çağırdı.

Mehmanperest; İsrail'in söz konusu saldırısının yanı sıra silahlı terör gruplarının birkaç gün önce Şam kırsalında Sahabe Hucr Bin Udey el-Kindi’nin makamını yıkıp mezarını deşmelerinin bir dizi soru işareti ve şüpheyi uyandırdığına işaret eden Mehmanperest; siyonist varlık ve müttefiklerinin bölge devletleri arasında etnik ve dini anlaşmazlıkları körüklediğini belirtti.

Saldırı İran’ın Tutumunu Pekiştiriyor

İran Şura meclisi Başkanı Ali Laricani; İsrail'in Suriye'ye yönelik bu saldırısının, Suriye'de krizi körüklemenin temel hedefinin bölgede direniş ekseninin baltalamak olduğunu kanıtladığına dikkat çekerek, bunun İran’ın tutumunu pekiştirdiğini belirtti.

İran Şura Meclisinin dün düzenlediği aleni oturumunda Laricani; ABD, bazı bölge ve batılı devletlerin yanı sıra gerici Arap rejimlerinin Suriye'ye yönelik savaşlarından hedefin, sahte bir planla İsrail'i düştüğü izoleden kurtarmak olduğunu söyledi.

ABD, batı ve bazı diğer tarafların Suriye'de kimyasal silahların bulunduğuna ilişkin medyada bulundukları yaygaranın, Suriye hükümetinin BM’den bu konuyu karara bağlamasını talep ettiği bir zamana denk geldiğine dikkat çeken Laricani; fakat ABD ve İsrail tarafından bu bağlamda Suriye'ye yönelik hırçın bir medya hamlesinin başlatıldığını belirtti.

Saldırı ABD’nin Yeşil Işığıyla Gerçekleşti

Öte yandan İran Savunma Bakanı Ahmet Vahidi; saldırıyı keskin bir dille kınarken, bu saldırının ABD’nin yeşil ışığıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Vahidi saldırının siyonist varlık ile Suriye'deki silahlı terör grupları arasındaki bağlantıları deşifre ettiğine işaret ederken, tüm bölgenin güvenlik istikrarına ciddi bir tehlike teşkil ettiğinin altını çizdi.
Uluslararası Toplumun Sessizliğini Kınadı

Lübnan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Adnan Mansur İsrail'in saldırısını ve uluslararası toplumun İsrail'in eylemleri karşısında takındığı sessiz tutumu şiddetle kınadı.

Mansur; İsrail'in Suriye'ye bulunduğu bu saldırının bölgeyi patlatmayı hedefleyen tehlikeli ihlal teşkil ettiğini belirtti.

Mansur; İsrail'in bu saldırısının hiç bir geçerli nedeni olamayacağının altını çizerken geniş çaplı ve oldukça yıkıcı bir yöne yol açabileceğine dikkat çekti.

Lübnan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Arap Birliğini bu saldırıya karşı bir tutum almasına çağırdı.

Arap Öğrenciler Genel Birliği Korkak Saldırıyı Kınadı

Arap Öğrenciler Genel Birliği İsrail’in Amerika tarafından desteklenen korkak terör saldırısını kınadı.

Birlik, yayımladığı bildiride; bu saldırıların Suriye’ye savaş açanların Washington, Siyonist varlık ve küresel emperyalizmin kendileri olduğuna yeni bir kanıt teşkil ettiğini ve bu savaşı gerici Arap rejimleri ve Türkiye hükümetinin yanı sıra kan dökme ve her şeyi yıkmaktan başka bir şey bilmeyen tekfirci terör grupları aracılığıyla yürüttüğünü ifade etti.
Bu makaleyi birine gönder        

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-05-2013 12:05 - 867 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım