Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
“İslami Uyanışı ve Dünya Ulemaları Zirvesi”
İran dini liderinden mesajlar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-04-2013 11:58 - 972 Okunma


Tahran, 29 Nisan 2013 – İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin katılmasıyla  Tahran’da “İslami Uyanışı ve Dünya Ulemaları Zirvesi” çalışmalarını başladı.

Halka hizmet edebilecek paralarla müslümanların kanı dökülmekte olduğunu ifade eden İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, mezhebi, etnik ve milli çatışmaların İslami uyanışı tahdit altına aldığını söyledi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, bugün Tahran’da iki gün süreyle çalışmalarını başlayan “İslami Uyanışı ve Dünya Ulemaları Zirvesi”nin açılışında konuşma yapan İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, İslami uyanışı hareketinde, batının politikası, ahlakı, davranışı ve yaşam tarzından edinilen acı ve dehşet verici tecrübelerine teveccüh etmek gerektiğini dile getirdi.

Bir asıra aşkın emperyalist devletlerin uyguladığı kültür ve politikaların izinde düşen müslüman ülkelerin siyasi ve ekonomik felaketlere, ahlak ve fazilet düşmesine, utanç verici derecede ilmi açısından geri kalmaya maruz kaldıklarını söyleyen İslam İnkılabı Rehberi, İslam ümmetinin söz konusu alanlarda ihftiharla dolu geçmişini hatırlattı.

Ayatullah Hamanei, bu sözlerin batı ile düşmanlık anlamına gelmediğinin altını çizerek, “Coğrafya farklılığı dolaysıyla hiçbir insanla düşmanlığımız yok. Bizim iddiamız emperyalist güçler tarafından milletlere yapılan zulüm ve istikbara, tahakküm ve tecavüze, ilmi ve ahlaki sapmalara va fısata karşıdır. Bugün Amerika ve yandaşlarının zorbalığı ve müdahelelerini inklılap ve kıyamın baş gösterdiği ülkelerde şahidiz”diye konuştu.

Amerika’nın vaadlerine bağlayan ve zalimin politiksının izinde olan devlet adamların kendi milletinin sorunlarını gideremezken kendilerine yapılan zulümleri bile bertaraf edemediklerinin altını çizen İslam İnkılabı Rehberi, söz konusu yönetimler Filistinlilerin evlerinin bir tanesini bile tahrip edilmesini önleyemediklerine dikkat çekti.

Halka hizmet edebilecek paralarla müslümanların kanı dökülmekte olduğunu ifade eden İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, mezhebi, etnik ve milli çatışmaların İslami uyanışı tahdit altına aldığını söyledi.

Ayetullah Hamanei, halihazırda bu komploların batı ve Siyonism servisleri tarafından petrol dolarlarla ve satılmış politikacılarla Asya’dan Kuzey Afrika’ye ve özellikle Arap bölgesinde ciddi olarak takip edildiğini kaydetti.

  "İslami Uyanışı ve Dünya Ulemaları Zirvesi”nin  açılış töreninde konuşan Ali Ekber Velayeti ise, Cuma ve cemaat namazlarının düzenlenmesi ve halkın düzenlediği protesto eylemlerinde dini şiarların ve simgelerin gündeme gelmesi, inkılapçı Müslümanlar için özgürlük ve İslam’ın iki ayrılmaz talep olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın İslami ve Arap ülkelerinde başlayan İslamî uyanışın ardından batılı devletler bu hareketlere sahip çıkmak için harekete geçtiğini kaydeden Velayeti, batılı devletler Arap baharı gibi tabirleri ileri sürerek halkın başlattığı hareketin İslamî boyutunu renksizleştirmeye ve batının liberal demokrasisinin küreselleştiğini empoze etmeye çalıştığını ifade etti.

Uluslararası İslamî uyanış forumunun şekillenme sürecini de anlatan Velayeti, İran’ın inisiyatifi ile Eylül 2011’de dünya genelinden 700 düşünür, lider, şahsiyet ve aktivistin İslamî uyanışın yeni dalgasının boyutlarını açıklamak ve ayrıca bu hareketin önündeki engelleri ve ufkunu tartışmak için Tahran’da bir araya geldiğini ve o zirvede böyle bir forumun kurulmasına karar verdiklerini ve daha sonra da forumun sekreterliği Tahran’da çalışmalarına başladığını kaydetti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-04-2013 11:58 - 972 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım