Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İslam dünyasında buruk bayram
Bugün, İslam aleminin Ramazan Bayramı ancak Suriye’den Yemen’e Filistin’den Arakan’a devam eden savaşlar nedeniyle Müslümanlar yine buruk
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2015 08:36 - 733 Okunma
Libya’dan Suriye’ye, Somali’den Doğu Türkistan’a uzanan büyük bir coğrafyada, onlarca İslam ülkesi veya Müslümanların yaşadığı topraklarda ya iç savaş ya da afetler, açlık ve sefalet yaşanıyor. Peki ama neden? Müslümanların yaşadıkları topraklarda neden hep bitmeyen bir ‘sınır’ sorunu var. 
 
Afganistan ve Pakistan’da Taliban, Ortadoğu’da Hizbullah ve IŞİD terörü neden bitmiyor? Petrol ve dolar zengini İslam ülkelerinin gelişmişlik düzeyi neden Batılı ülkeleri yakalayamıyor? Dünyanın tarım deposu Afrika’daki İslam devletleri neden açlık ve susuzlukla yarışıyor? Yardım faaliyetleriyle bu ülkeleri en iyi tanıyan yardım kuruluşlarından Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ve ilahiyatçı Yusuf Kavaklı’ya ‘Neden?’ diye sorduk ve buna karşılık “Yaşanan sıkıntılar dini yanlış bilmekten ve uykuda olmaktan kaynaklanıyor” cevabını aldık.
 
BATI GÜDÜMLÜ YÖNETİMLER
 
“Müslümanlar dost kim, düşman kim bilmediğinden İslam coğrafyasında gözyaşı var” diyen Yusuf Kavaklı, “İslam alemi, Türkiye hariç Batı güdümlü idare ediliyor. Batı ne derse onlar onu yapıyor” sözleriyle sorunun kökenin ‘Kapitalist Batı’ sömürüsünden kaynaklandığını belirtti. 
Kavaklı, “Bazı İslam ülkelerinin sermayesi, halklarına mı hizmet ediyor yoksa Batılılara mı? Müslümanlar bu bayramda artık uyanın, dostunuz düşmanınızı görün. Tarihten ibret alın. Cehaletten kurtulmak için okumaya sarılmaktan ve teknolojiye katkı sağlamaktan başka yapacak hiçbir şey yok. Şimdi bir IŞİD çıktı. Durmadan Müslümanları öldürüyor, niye? Çünkü Batı’nın kurduğu bir teşkilat. Maalesef, İslam aleminde bu bayramda da gözyaşı var” şeklinde konuştu.
Konuşmasına “Her gün yüzlerce Müslüman kanının aktığı dünyamızda bayram yapabilmek kolay değil” diye başlayan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz ise dünyanın 60 ülkesinde faaliyet yürütürkenki hislerini “Bayram neşesini yetimlerin, dul ve mağdurların yüreğinde hissedebilmesi, yüzlerinin gülmesi mevcut şartlarda çok zor.  Her gün Müslüman kanı akarken bayram yapabilmek kolay değil” sözleriyle ifade etti.
 
KARDEŞ KANI DÖKÜLÜYOR
 
Cengiz, “Yanı başımızdaki Suriye ve Irak’ta yıllardır devam eden iç savaş sebebiyle yüz binlerce insan hayatını kaybetti. İki milyon Suriyeli muhacir ülkemize sığındı. Dünyanın başka bölgelerinde de Müslümanların yaşadığı coğrafyaların çoğunda insanlar ölüyor, kardeşlere birbirlerinin kanı döktürülüyor” ifadelerini kullandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2015 08:36 - 733 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım