Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
IŞİD Türkiye'de örgütleniyor: Kocaeli'den 10 kişi IŞİD'e nasıl katıldı?
Kocaeli'ne bağlı Dilovası ilçesinde, 10 kişi not bırakarak Irak-Şam İslam Devleti terör örfütü saflarında savaşmak üzere Suriye'ye gittiklerini ilan ettiler. Dilovası'nda yıllardır, isimleri ve adresleri bilinen kişilerin yaptığı selefi vahhabi cihat propagandası, devletin hiçbir engeliyle karşılaşmadan sürüyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2014 07:30 - 859 Okunma
 
 
ABNA- Kocaeli'ne bağlı Dilovası ilçesinde, bilinen ailelere mensup 10 kişi, arkalarında not bırakarak tekfirci Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) katıldı.
 
İddialara göre olay dün öğle saatlerinde meydana geldi. Kerem A. ve Barış A.'nın başını çektiği selefi cihatçı grubun akrabaları, akşam eve geldiklerinde bir not buldular. Notta, "Biz Suriye'ye gidiyoruz. Türkiye İslam Devleti olana kadar dönmeyeceğiz" yazıyordu. Kerem A. ve Barış A.'nın ailelerinden toplam 8 kişi ile Ahmet ve Ergün isimli kişilerin 34 RTZ 76 plakalı bir Hyundai marka kamyonete binerken görüldüğü bildirildi.
 
Bunun üzerine, selefi cihatçıların aileleri polise giderek ihbarda bulundu. Polisten gelen bilgilere göre, Kerem A. ile birlikte bir kişi Suriye'ye geçemeden yakalandı. Ancak bir selefi cihatçı, gece geç saatlerde Dilovası'ndaki ailesini arayarak Suriye sınırını geçtiklerini söyledi.
 
Uzun süredir örgütleniyorlar
 
soL'a bilgi veren bir yurttaş, Dilovası'nda örgütlenen cihatçıların isimlerinin ve adreslerinin tek tek bilindiğini, en az iki senedir propaganda ve örgütlenme faaliyeti yürüttüklerini söyledi.
 
Olayın duyulmasının ardından IŞİD’li selefilere ev veren ev sahipleri ile görüşüldü. Ancak ev sahipleri konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. Bununla birlikte, selefi cihatçılara ev veren P. ailesinin, Dilovası'ndaki cihatçı örgütlenmenin başını çektiği belirtiliyor.
 
İlçedeki selefi cihatçı örgütlenme hakkında bilgi veren bir yurttaş, Ramazan bayramı sırasında, cihatçıların Dilovası'ndaki cemaat ve tarikat mensuplarına giderek kendilerine biat etmelerini talep ettiklerini, bunun üzerine ilçedeki cemaat ve tarikat ileri gelenlerinin konuyu Kaymakamlık'a taşıdığını söyledi.
 
Uluslararası bağlantı
 
İlçedeki cihatçıların "finans" kaynağı, görünürde D. isimli bir market. IŞİD sempatizanları camiye gitmiyor, camiye gidenleri de tehdit ediyor. Evlerde toplanan selefi teröristler, ibadet, eğitim, propaganda gibi faaliyetlerini de buralarda yürütüyorlar.
 
İlçeden bilgi veren bir yurttaş, 5 ay kadar önce, Bosnalı olduğu tahmin edilen bazı kişilerin Dilovası'na geldiğini ve ilçedeki cihatçılarla buluşup görüştükten sonra Suriye'ye savaşmaya gittiğini iddia ediyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2014 07:30 - 859 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım