Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İrlandalı yazardan çaprıcı açıklamalar
Bölgedeki Kan ve Kaostan Al Suud Sorumludur
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-08-2013 16:12 - 830 Okunma


 TAHRAN – İrlandalı yazar Fininn Cunningham Suudi Arabistan’daki Al Suud otoritelerinin Ortadoğu ve kuzey Afrika'da kaos, kan, şiddet ve yıkıma neden olduklarını belirtti.

İranlı Press Tv sitesinin yayınladığı makalesinde Cunningham; Al Suud otoritelerinin, Kaide terör örgütü ve daha başka tekfirci terör şebekeleri dahil silahlı terör gruplarına milyonlarca dolar harcadığını ifade ederek, bu terör gruplarının Suriye, Irak, Lübnan ve daha başka devletlerde tarih, medeniyet, insanlık ve daha başka her şeyi yok etmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Suudi yöneticilerine has olan ve batılı ajandalara hizmet eden özel terör programının artık herkes tarafından bilindiğine işaret eden Cunningham; Suudi istihbarat cihazının gittiği her yerde ve işlediği her cinayette arkasında deliller bıraktığına dikkat çekti. Cunningham; bunun da bölgede yaşanan şiddet, kaso ve yıkımdan kimin sorumlu olduğunu, arkasındaki nedenlerle birlikte deşifre ettiğini ekledi.

Cunningham; Suudi Arabistan’ın son olarak Suriye'ye desteğini çekmesi için Rusya'ya teklif ettiği 15 milyar dolarlık silah anlaşmasından söz eden medya raporlarına dikkat çekerken, Suudililerin her şeyi ve herkesi paralarıyla satı alabileceklerini düşündüklerini ifade etti.

Suudi otoritelerinin ilk kez para ve rüşvetle ülkelerin tutumlarını satın almaya çalışmadıklarına ve bunun da son olmayacağına dikkat çeken Cunningham; daha önce de Suudi İstihbarat Şefi Şeyh Bender Bin Sultan’ın İngiltere ve bir çok devletle böyle anlaşmalar yaptığını hatırlattı.

Cunningham; Suriye ve halkına yönelik yürütülen evrensel hırçın komplonun günümüzde artık herkes tarafından bilindiğini ve kimsenin inkar edemeyeceğini belirtirken, Bender Bin Sultan’ın bu komplonun bir çok gizemini deşifre ettiğini ekledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-08-2013 16:12 - 830 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım