Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran’dan İslam Dünyasına birlik çağrısı: "Yüzyılın anlaşması, cehenneme giden yoldur..."
"Amerikan yetkililere inat ABD’nin Filistin konulu 'şeytani ve kötü' Yüzyılın Anlaşması Allah’ın yardımıyla asla gerçekleşmeyecektir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-02-2020 09:35 - 922 Okunma
ABD Başkanı Donald Trump ve Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun 28 ocakta Washington'da görücüye çıkardıkları Yüzyılın Anlaşması denen "yüzyılın ihaneti"ne İran İslam Cumhuriyeti yetkililerinden sert tepkiler geldi.
 
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei'nin Eserleri Koruma ve Yayınlama Ofisi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, ABD'nin sözde barış planına gösterilen tepkide şu ifadelere yer verildi:
 
"Amerikan yetkililere inat ABD’nin Filistin konulu 'şeytani ve kötü' Yüzyılın Anlaşması Allah’ın yardımıyla asla gerçekleşmeyecektir.
 
Kudüs kentinin Yahudileştirilmesi ve onların (Siyonistler) kontrolünde olması konusunda da halt ediyorlar."
 
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump’ın sözde "Yüzyılın Anlaşması" adıyla açıkladığı sözde planın asrın en menfur planı olduğunu söyledi.
 
Ruhani, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Bu aptalca girişimler, kabul edilemez. ABD dayatması olan açıklanan sözde anlaşma 'Yüzyılın en menfur planı." ifadelerini kullandı.
 
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri de, aynı sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Yüzyılın en büyük utancı" şeklinde tanımladığı planın, Filistin halkının ve Müslümanların bilinciyle başarısızlıkla sonuçlanacağını kaydetti.  
 
Bu bağlamda İran Yargı Erki Başkanı Seyyid İbrahim Reisi, Amerikan "Yüzyılın Anlaşması" denen planın uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve zulüm ve tecavüzü pekiştirmek için kandırıcı bir oyun olduğunu belirtti.
 
Filistin halkına zulüm ve saldırı temelleri üzerine kurulu olan Yüzyılın Anlaşması'nın Siyonistler için güvenlik ve istikrar getirmeyeceği gibi, işgal altındaki Filistin'da istikrarsızlığı yerleşik hale getireceğini belirten Reisi, ABD rejiminin terörist başkanının mutlaka, Filistin milleti ve diğer direnişçi ve azade milletlerin adalet isteyen feryadını susturamayacağını kaydetti.
 
İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, İslam ülkeleri meclis başkanlarına gönderdiği mektuplar ve telefonda yaptığı görüşmelerde, Yüzyılın Anlaşmasının mazlum Filistin halkına yönelik en büyük hıyanet olduğunu söyledi.
 
Sözde 'Yüzyılın Anlaşması'nın Amerika ve Siyonist rejimin bölgedeki başarısızlıklarını telafi için ortaya atıldığını söyleyen Laricani,  Amerika-Siyonizm komplosu olan Yüzyılın Anlaşmasının yenilgiye mahkum olduğunu belirterek, tüm İslam ülkelerinin bu insanlık dışı ve yasa dışı anlaşmanın başarısızlığı için çaba harcaması gerektiğini söyledi.
 
İlan edilen Yüzyılın Anlaşması detaylarının bölge için tehlikeli olduğu ifade eden Laricani, bu haince planın aslında Siyonist rejim emelleri doğrultusunda ortaya atıldığını söyledi.
 
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump tarafından ortaya atılan Yüzyılın Anlaşması’sını  Cehenneme giden yol olarak niteledi.
 
ABD’nin hiç bir zaman sadakatli bir arabulucu olmadığını söyleyen Zarif'in paylaşımında, "Mandela, Güney Afrika'nın kurtuluşundan on yıllar sonra (işgal topraklarında) BANTUSTAN'ın yeniden ortaya çıkacağını hayal edebilir miydi acaba?" ifadesine yer verildi.
 
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi de, Yüzyılın Anlaşmasının Batı Asya bölgesinde nefret tohumlarını ekeceğini söyledi.
 
parstoday
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-02-2020 09:35 - 922 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım