Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran Genelkurmay Başkanı’nın Ankara Ziyareti Sürüyor
Üst düzey bir askeri ve siyasi heyet başkanlığında Ankara’ya gelen ve ilk olarak Türk mevkidaşı Orgeneral Akar ile görüşen İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri’nin Ankara’daki temasları sürüyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-08-2017 08:25 - 990 Okunma
İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın davetlisi olarak dün Ankara’ya geldi.
 
Bakıri ve beraberindeki üst düzey askeri heyetin ilk durağı Türkiye Genelkurmay Karargahı oldu. Görüşmelerde öncelikli gündem maddesini Suriye meselesi oluşturdu. Son gelişmeler ışığında, Astana mutabakatıyla sağlanan çatışmasızlık bölgelerinin hızla hayata geçirilmesinin önemi karşılıklı olarak teyid edildi.
 
Bu bölgelerde ve özellikle de çok sayıda sivilin bulunduğu İdlib’de güvenliğin nasıl sağlanacağına ilişkin tedbirler masaya yatırıldı.
 
Türkiye’nin PKK ile mücadelesi sürerken İran’da son dönemde artan PJAK hareketliliği kapsamında terörle mücadele ve sınır güvenliğinin sağlanmasının önemi karşılıklı vurgulandı.
 
Yenişafak’ın haberine göre Türkiye’nin İran sınırına duvar örme kararı da görüşmede gündeme geldi. Duvar kararı, İran tarafından da olumlu karşılanmış, gerekirse Türkiye’ye bu konuda destek verebilecekleri mesajını vermişti. Irak bölgesel yönetiminin bağımsızlık referandumuna ilişkin de görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.
 
İran Genelkurmay Başkanı’nın Türkiye ziyareti, sadece askeri işbirliği konularıyla da sınırlı değil. Bakıri, bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Komutan Bakıri ayrıca, Türkiye Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile de biraraya gelecek.
 
Tümgeneral Bakıri’nin heyetinde askeri temsilcilerin yanısıra siyasi temsilciler de yer alıyor.
 
Tümgeneral Bakıri’nin Ankara programı oldukça yoğun. Bakıri’nin Türkiye ziyaretinde öncelikle, “terörle mücadele, bölgesel gelişmeler, savunma alanındaki ikili ilişkiler ve sınır işbirliği” konuları ele alınıyor. Irak’ta Kürt bölgesinin referandum kararı da görüşmede ele alınması beklenen bir diğer önemli konu.
 
Üç günlük bir ziyaret için Türk mevkidaşı Orgeneral Hulusi Akar’ın resmi daveti üzere Ankara’da bulunan İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri Ankara’da yaptığı açıklamada, askeri, ikili, bölgesel konularla ve terörizmle mücadele için daha fazla işbirliği ve istişare için bu ziyaretin zaruret arzettiğini belirtti.
 
İran’ın Türkiye ile dostane münasebetlerinin yüzlerce yıl geçmişi olduğuna dikkat çeken Komutan Bakıri, İran İslam Cumhuriyeti’nin önemli komşularından olan Türkiye’nin bölge ve İslam dünyasında büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-08-2017 08:25 - 990 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım