Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran'dan İsrail'e: “Delilik yaparsan, yok ederiz”
Ayetullah Kermani cuma hutbesinde konuştu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-11-2014 12:14 - 1046 Okunma


- İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Üyesi Kermani: - “İsrail, delirir ve İran'a saldırmaya yeltenirse Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir ederiz”

- “İran, uranyum zenginleştirme programından bir adım bile geri atmayacak. Nükleer enerji elde etme hakkından vazgeçmeyecek”

- “Obama, iyi niyetini mektup yazarak değil, uygulamada göstermeli. Mektubunun mürekkebi dahi kurumadan yaptırımları yeniden uzattı”

TAHRAN – İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Üyesi Ayetullah Muhammed Ali Muvahhidi Kermani, “İsrail günün birinde delirir ve İran'a saldırmaya yeltenirse, Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir ederiz” dedi.

Ayetullah Kermani, Tahran Üniversitesi bahçesinde verdiği Cuma Hutbesi'nde İsrail tehditleri, ABD Başkanı Barack Obama'nın mektubu ve nükleer müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran'a yönelik olası bir saldırıda İsrail'in tüm noktaları ile ABD'nin bölgedeki askeri üslerini vuracaklarını belirten Kermani, “İsrail'in nükleer silah tesisleri ve füze depoları, İran'ın güçlü, tahrip edici ve hızlı füzelerinin hedef menzilinde yer alıyor” dedi.

İsrail'in “Demir Kubbe” adını verdiği savunma sistemlerinin bile İran füzeleri karşısında savunmasız olduğunu söyleyen Kermani, “İsrail günün birinde delirir ve İran'a saldırmaya yeltenirse, 2 bin kilometre menzilli Siccil füzeleriyle Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir ederiz” ifadesini kullandı.

Ayetullah Kermani, askeri güçlerinin savunma ve caydırıcılığa yönelik olduğunu belirterek, “Her ülkenin ve her insanın kendisini savunması bir haktır” dedi.

- “Nükleer müzakereler”

İran ve “5 artı 1” ülkeleriyle yürütülen nükleer müzakerelere de değinen Kermani, İran gibi güçlü bir ülkeye karşı tehdit dilinin kullanılmasını 'ahmakça' olarak nitelendirdi.

Karşı tarafın karşılıklı saygı esasına dayalı bir müzakereden başka çaresi olmadığını belirten Kermani, “İran, uranyum zenginleştirme programından bir adım bile geri atmayacak. Nükleer enerji elde etme hakkından vazgeçmeyecek” diye konuştu.

Kermani, İran halkının nükleer bilim ve teknolojinin imkanlarından yararlanma hakkını desteklemede azimli ve kararlı olduğunu söyledi.

İsrail'in nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmaması için “5 artı 1” ülkelerine baskı yapmasını da değerlendiren Kermani, “Bu ülkeler, çocuk katili siyonist İsrail rejiminin sözüne kulak asmasın” dedi.

- “Söze değil eyleme bakılır”

Ayetullah Kermani, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ve politikalarını da kınayarak bu ülkenin samimi olmadığını belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, terörizmle mücadele ve bölgedeki diğer sorunların halline ilişkin İran'a gönderdiği mektuba da değinen Kermani, “Obama, iyi niyetini mektup yazarak değil, uygulamada göstermeli. Mektubunun mürekkebi dahi kurumadan yaptırımları yeniden uzattı” ifadesini kullandı.

Ayetullah Kermani, Washington yönetiminin iddialarının aksine, haklılıklarını ve karşı tarafın da 'yalancı' olduğunu tüm dünyaya ispatlamak için müzakere masasına oturduklarını söyledi.

Obama'nın “Anlaşamamak kötü anlaşmadan iyidir” sözüne karşılık Kermani de, “Biz de öyle diyoruz. Anlaşamamak ABD'nin zalimce önerileri, kabadayılığı ve zorbalığını kabul etmekten çok daha iyidir” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-11-2014 12:14 - 1046 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım