Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran ABD ile diyalog şartlarını açıkladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-07-2013 13:08 - 587 Okunma


İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu üyesi, Amerikan hükümetinin İran'la ortak görüşe varmak için İran halkının güvenini kazanması gerektiğini bildirdi.

El-Alem televizyonuna açıklamada bulunan İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu üyesi "Muhammed İsmail Kevseri", Amerikan kongresinde 130'u aşkın üyenin İran'la ilişki konusunda ABD başkanına mektubunun göstermelik olduğunu bildirerek, Amerika'nın bu hususta pratikte adım atması ve İran halkının güvenini kazanması gerektiğini bildirdi.

"İran halkı, Amerikan hükümetinin, ancak İran'a yönelik yaptırımları kaldırması, 30 ila 35 yıl boyunca bloke ettiği İran mallarını iade etmesi ve İran Nükleer meselesini tamamen güvenlik konseyi gündeminden kaldırması durumunda Amerika'nın gerçekten de siyaset değiştirdiğini kabul edecektir" ifadesini kullanan Kevseri, açıklamasının bir başka bölümünde ise siyonist İsrail rejimi başbakanı Netanyahu'nun İran cumhurbaşkanlığı seçimleri karşısındaki tepkisine de temasla, "Netanyahu, İran ve İran'ın dostlarından duyduğu korku ve dehşet nedeniyle, Amerikalılar ve Avrupalıları İran'la ilgili kışkırtmak ve şartlandırmak istemektedir. Bu ise işgal rejiminin, direniş karşısında ardı ardına almış olduğu yenilgiden ne kadar rahatsız olduğunu gösteriyor" dedi.

İsrail'in sürekli olarak İran'ı saldırıyla tehdit etmesine de değinen İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu üyesi, siyonist rejimin İran'a saldırma gücü olsaydı şimdiye kadar bunu yapmış olurdu, fakat siyonistler İran'la karşı karşıya gelmekten korkuyorlar ve en ufak bir hareket gücüne sahip değiller, zira böyle bir durumda kendi çöküşlerinin önünü alamayacaklarını çok iyi biliyorlar" dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-07-2013 13:08 - 587 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım