Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Irak'ta El-Kaide katliamları sürüyor
Bombalı saldırılarda 51 ölü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-10-2013 10:01 - 883 Okunma

 Irak'ın birçok bölgesinde dün (20 Ekim) meydana gelen bombalı saldırılar 51 kişinin ölümüne, 70'ten fazla kişinin yaralanmasına yol açtı.

Irak polisine göre, başkent Bağdat'ın güneybatısında Şiilerin toplu olarak yaşadığı El Amel semtinde yer alan bir kafenin dün akşam intihar saldırısına uğraması sonucu 37 kişi öldü, 42 kişi yaralandı. Kurtarma çalışmaları sürerken ölü ve yararlı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Şu ana kadar olayın sorumluluğunu üstlenen hiç bir örgüt veya kişi olmadı. Bunun dışında, Bağdat'ın batısındaki El Emiriye ve Gazaliye bölgelerinde yol kenarına yerleştirilen bombalarla düzenlenen saldırı iki kişinin ölümüne, dokuz kişinin yaralanmasına da yol açtı.

Aynı gün, Irak'ın batısındaki El Anbar eyaletine bağlı Rava kentinde yer alan belediye binası ve yakınlarındaki bir kontrol noktasına yönelik düzenlenen üç intihar saldırısında, 12 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.

Öte yandan Irak meclisi milletvekillerinden Com'e el'Metyuti,  Irak'ta terörist saldırıların artmasında dış güçlerinin parmağının olduğunu dile getirdi.

Irak meclisi  milli güvenlik ve savunma komisyon üyesi el'Metyuti, son aylarda terörist  saldırıların dikkat çekici bir şekilde artmasının temelinde,  başta el'Kaide olmak üzere bu terör örgütüne destek veren  bazı  ülkelerin bulunduğunu söyledi.

Bazı Arap ülkelerinin, Suriye, Mısır, Libya ve Tunus'taki karışıklıklarda rollerinin olduğunu söyleyen Iraklı milletvekili, sözkonusu ülkelerde yaşanan olumsuz gelişmelerin Irak üzerinde de olumsuz etkisinin olduğunu söyledi.

Iraklı yetkili ismini vermeden bazı bölge ülkelerinin  Irak'ta terör örgütlerini desteklediğini  bildirirken, bazı  yetkililer ise açık bir şekilde Arabistan ile Katar'ı, Irak'ın içişlerine karışmak ve terör örgütlerine  destek vermekle suçlamaktalar.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-10-2013 10:01 - 883 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım