Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İmam Hasan (as)'ın Doğum Gününde Birlik Mesajı
Esenyurt'ta doğum günü çoşkusu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2012 12:15 - 1539 Okunma

 

Hz.Peygamber (sav)’in ciğer paresi, cennet gençlerinin efendisi Hz. İmam Hasan (as) doğum gününde büyük bir coşkuyla anıldı.

İstanbul- Esenyurt ilçesinde İmam Hasan Camii bahçesinde düzenlenen coşkulu anma ve kutlama töreni, Şahintepe İmam Rıza (as) Camii hocası Ş. Muhammed Karaduman'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

 İmam Hasan Camii İmamı Ş.Turgut Beyhan katılımcıları selamlayarak, İmam Hasan (as)'ı güzel sıfatlarından örnekler verdi. Dernek Başkanı İbrahim Buyruk ise katılımcılara ve camiye maddi ve manevi katkı sunanlara teşekkür etti.

Törende konuşan Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz: “Hiçbir şey birliğimize bedel olamaz” dedi.

Özgündüz;  İmam Hasan (as)'ın doğumunun, Hz. Muhammed (sav) ve ümmetine sevinç kaynağı olduğunu ifade ederek "Allah O'nun adını Hasan (Güzel) koydu. Hz. Muhammed (sav), O'nun hakkında: "Nesebi bakımında hiç kimse bu iki güzelle yarışamaz. O'nun Hüseyin gibi bir kardeşi var, benim yok, O'nun Ali gibi bir babası var, benim yok, O'nun Fatıma gibi bir annesi var, benim yok, O'nun benim gibi bir dedesi var, benim yok, O'nun Hatice gibi bir ninesi var, benim yok." buyurmuştur. Orta Asya'dan Balkanlara kadar bu millet Ehlibeyt sevgisinde kenetlenmiştir. Tevhit ve nübüvvetten sonra en önemli ortak noktamızdır Ehlibeyt sevgisi." dedi.

Mezhep Savaşı Fitnesine Karşı Uyanık Olmalıyız

Güncel konulara da işaret eden Selahattin Özgündüz önemli mesajlar verdi.
 Ümmeti Şii-Sünni savaşına sokmak isteyen emperyalist ve Siyonistlerin ekmeğine yağ sürmeden, birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor ve bu noktada hiçbir şey birliğimize bedel olamaz. Belki zararımıza gibi görünebilir, ama birliğimizi korursak, kaybettiklerimizi mutlaka fazlasıyla alırız.

Asil insanların barış taraftarı olduklarını vurgulayan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İslam tarihinde de barışı tercih edenlerin asla zarar görmediklerini söyledi.  Hudeybiye Anlaşmasına karşı çıkan sahabelerin, daha sonra savaşsız ve kansız bir şekilde Mekke'nin fethedilmesinden sonra barışın güzelliğini gördüklerini,  İmam Hasan (as)'ın tahtını Muaviye'ye bırakmasına karşın Hasan isminin gönüllerde taht kurduğunu, Muaviye isminin ise nefretle anıldığını söyledi.

Vehhabilik Uyarısı
İslam dünyasını etkisi altına alan Vehhabi tehlikesine karşı uyarılarda bulunan Selahattin Özgündüz, İngilizlerinOsmanlıya karşı kurdukları Vahhabiliğin, bugün Sünniliği etkisi altına aldığını ve adeta yuttuğunu vurgulayarak, "Sünni kardeşlerimin bu konuda uyanık olmasını tavsiye ediyorum." Diye konuştu.

Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı H.Ş. Hasan Karabulut’ta konuşmasında Ehlibeyt’e itaat etmenin yanında onlara sevgiyle bağlanmak gerektiğini, sevgisiz itaatin anlamsızlaşacağını ifade etti.  


Törende Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’da bir konuşma yaptı. Kadıoğlu programı hazırlayanlara teşekkür ederek, "Ben de sizler gibi Hz. Muhammed (sav) ve Ehlibeyt aşığıyım. Bu bölgede Hz. Hasan (as)'ın adıyla müzeyyen bir cami yapıldığını duyduğumda, Hz. Hasan (as) sevdası yüreğimde coştu, biz O'nu seviyoruz ve O'nun adına olan mescit için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Esenyurt Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu da törende kısa bir konuşma yaptı. Müftüoğlu: İmam Hasan (as)'dan bahsederken, dedesi Hz. Muhammed (sav), ilim şehrinin kapısı olan babası Hz. Ali (as)'dan ve annesi Hz. Fatıma (as)'dan da bahsetmek gerektiğini, ancak vaktin buna müsait olmadığını belirterek: "Zaman sevgi ve birlik zamanıdır. Allah hepimizi Onların şefaatine nail etsin." dedi.

Törende İmam Hasan Camii Dernek başkanı İbrahim Buyruk tarafından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na katkılardan dolayı onurluk verildi.

Program okunan şiir ve methiyelerle son buldu

Kutlama törenine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferider Genel Sekreter Kasım Nas, Dünya Caferi Âlimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu, Zeynebiye Dernek Başkanı Hasan Salman, Dernek başkanları sivil toplum örgütlerimizin temsilcilerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.
 
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2012 12:15 - 1539 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
13-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım