Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iğdır'da Hz.İmam Mehdi'nin doğum günü kutlandı
Iğdır Hz. Mehdi'yi selamladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-06-2014 12:04 - 1938 Okunma

Programa:  Iğdır Ehlibeyt alimlerin, Ayetullah Nasir Mekarim Şirazi’yi temsilen Hüccet-ül İslam Muhyeddin Şirazi, Miyane Cuma İmamı ve Kum İlim Havzası üstatlarından Hüccet-ül İslam Hamidi, Ehlibeyt âlimlerinden Hüccet-ül İslam Mucahidi ve Dünya Ehlibeyt Kurultayı temsilcisi, Caferider başkan yardımcısı Niyazi Şeren, Âli Âba derneği temsilcileri'nin yanısıra yüzlerce vatandaş katıldı.


Kutlama programı Ş. Cafer Yucal’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını Iğdır Ehlibeyt Âlimlerinden Ş. Kurban Ulusöz yaptı.

Konuşmacılar Hz. İmam Mehdi’nin tüm İslam kaynaklarında ittifakla kabul gören bir gerçek olduğunu, onu bekleyenlerin vazifeleri üzerinde durarak birlik ve beraberlik mesajı zbirlib

Programında methiyeler ve şiirler de okundu.

  Şiirlerin ardından kürsüye gelen Mehdeviyet uzmanı Huccet’ul İslam Muhammed Şehbaziyan, Mehdeviyet ile ilgili İslam kaynaklarından ve Kur’an’dan örnekler verdi. Daha sonra konuşan Miyane şehri Cuma İmamı Hüccet’ul İslam Hamidi de Mehdi’yi beklemenin felsefesini ve bekleyişin acziyet değil dinamizm olduğu konusuna vurgu yaptı. Hüccet’ul İslam Muhyittin Şirazi ise, İslam dünyasında vahdetin önemine değinerek Mehdilik konusunun vahdete, Müslümanların birbirine sevgisine vesile olması gerektiğinin altını çizdi.

Farzlardan sonra en önemli ibadetin insanların birbirini sevmesi olduğunu, ortak paydalarda buluşmanın insanların birbirine yakınlaşmasına zemin hazırlamasına gerektiğini söyleyen Şirazi, müminlerin karşılıklı ihtiyaçları noktasında birbirleri ile yardımlaşması konusuna vurgu yaptı. Programın sonunda ise yine İran’dan gelen Ehl-i Beyt Meddahı Habibi salonu coşturdu. Okuduğu birbirinden güzel medhiyelerle büyük beğeni kazanan Habibinin medhiyeleri ile program son buldu. Programın ardından Iğdır Belediye Meydanı’nda “Hz. Mehdi ve Ümmetin Vahdeti” konulu bir stand açıldı. Kitap sergisi ve Hz. Mehdi ile ilgili ayet, hadis ve şiirlerin yer aldığı yazılar, şiir dinletisi, ikramların yapıldığı oturma ve sohbet bölümünün yer aldığı standı gezenlere Hz. Mehdi sevgisini temsilen birer canlı gül hediye edildi.

Kapanış konuşmasını Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Ş. Veli Beder yaptı. Beder katılımcılara teşekkür etti ve İslam dünyasının vahdet içerisinde tekfirci zihniyete karşı birleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kutlama programının çerçevesinde Iğdır Belediye Meydanın'da Ehlibeyt kaynaklı eserlerin tanıtıldığı Ümmetin Vahdeti konulu stant açıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-06-2014 12:04 - 1938 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım