Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İftiharı: Kadın üzerinden kazanç amaçlanıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-04-2014 10:02 - 1363 Okunma

  Muhammed Fuzuli Gösteri Merkezi'nde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Zehra Ana Derneği’nin düzenlediği Dünya Müslüman Kadınlar Günü'nde konuşan İran milletvekili Lale İftihari, aileler için programlar hazırlanması gerektiğini söyledi.

Hz. Fatıma (sa)'nın doğum günü dolayısıyla burada bulunan büyüklere, ulemaya ve misafirlere tebrik arz ediyorum. İran Meclisi'nde görevli biri olarak, oradaki alimlerin ve özellikle kadınların selamlarını size iletiyorum.

Hz. Mehdi (af) buyuruyor ki, sizin aranızda kadınlardan bir örnek vardır, O da Fatıma'dır. Bütün milletlerin, ülkelerin ihtiyacı olan şey, bu programlarla birlikte örnek olarak O'nun alınmasıdır. Fatıma bir örnektir, eğer Fatıma, Hz. Mehdi için dahi iyi bir örnekse, bütün insanlığa iyi bir örnektir demektir.

Biz kadınların, alimlerin  önderliğinde iyi bir programa ihtiyacımız var. Bugün dünyanın da itiraf ettiği gibi, aileleri tehdit eden büyük tehlikeler vardır ve bizim bunları bertaraf etmemiz gerekmektedir. Bugün maalesef dünya, kadınları özellikle televizyonlar aracılığıyla suistifade etmektedirler. Bu nedenle bizim acilen Ehlibeyt'e ve Hz. Fatıma (sa)'ya dönmemiz gerekmektedir.

Sadece kadına yönelik değil, bütün ailelere yönelik programlara önem vermemiz gerekmektedir. Kadına bakışımız, onlara yönelik çalışmalarımız hem bireysel, hem de toplumsal olmalıdır. Cinsiyet olarak bakmak yerine, cinsiyetler arasında adaleti sağlamaya yönelik çalışmalarımız olmalıdır. Allah, herkese kendi cinsiyetine göre hak ve hukuklar belirlemiştir, biz o yönde çalışmalar yaparsak başarıya ulaşmışız demektir.

Allah, terbiyeyi ve eğitimi kadının sorumluluğuna vermiştir. Diğer güç gerektiren işleri ise erkeğe vermiştir, toplumun emniyeti ve sağlığı için. Bugünkü kültür, maalesef kadına bir eşya gibi bakıyor ve kadın olsun, erkek olsun herkese "nasıl kazanç sağlayabilirim" diye bakıyor.

Hz. Fatıma ile Hz. Ali'ye evlilikleriyle ilgili sorduklarında "Allah'a itaat ve kulluk yolunda en güzel vesile bulduk." dediler, bu çok güzel bir örnektir. Bu hareket, Allah'a giden yolda destek hareketi olmalıdır.

Bugün Hz. Fatıma (sa)'nın doğum günü dolayısıyla tekrar tebrik arz ediyorum. İmam Humeyni, nenesi Hz. Fatıma'yı kendisine örnek olarak almıştır ve İslam alemine büyük etki yaratmıştır. Bu yolda çok canlar verildi ve ben kendim bir şehit kızıyım ve diyorum ki, Hz. Hüseyin (as) gibi bu dine kurban olsun. Biz Hz. Zeyneb'den bunu öğrenmeliyiz ki, biz çalışalım sevginin, adaletin, İslam'ın, şahadetin, fedakârlığın o güzel mesajlarını bütün insanlığa ulaştıralım.

Ben çok mutluyum ki, dost ve komşu ülke olan Türkiye'de sizin huzurunuzdayım, çok teşekkür ederim.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-04-2014 10:02 - 1363 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım