Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İfa Spor Kulübü İmam Ali Camii'ne yönelik saldırıyı kınadı
İFA Spor Kulübün'den açıklama
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-09-2014 13:23 - 1098 Okunma

  Geçtiğimiz pazar günü Büyükçekmecede inşaası devam eden İmam Ali Camiine yapılan saldırıyı Vatanın ve Milletin Bölünmez bütünlüğüne bir kasıt olarak görüyor, milletimiz arasına nifak tohumları ekme gayretiyle yapılan bu saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz.

Biz bu ülkede Sünnisiyle-şiisiyle-Alevisiyle tüm müslümanların Ehlibeyt sevgisinde birleştiğini, bu ortak paydadan hareketle bir birini kucakladığını görüyor ve yaşıyoruz. Ülkemiz üzerinde emelleri olan şer odaklarının bizleri bir birimize karşı farklılıklarımız üzerinden ayrıştırmak ve çatıştırmak istediği açık ve aşikardır.

Bu çerçevede biz her zaman olduğu gibi tekrar yüksek sesle sesleniyoruz. Biz ayrıştıran ve bölen olmayacağız. Emperyalist ve Siyonist odakların planlarının farkındayız, zira bu türden yapılan saldırılar kim tarafından icra edilirse edilsin temelinde Emperyalist ve Siyonistler vardır.

Biz müslümanlar arasınada bu tür sorunların provakatörler ve onların tuzağına düşen cahil insanlarımızın alet olmasıyla gerçekleştiğine inanıyoruz. Zira hiç bir aklı selim Mümin mütedeyyin bir Müslüman başkaları farklı düşünüyor ya da inanıyor diye diğer bir müslüman kardeşine saldırmaz. Hiç bir müslüman Allaha ibadet edilen bir ibadet haneye saldırmaz bunun haram ve günah olduğunu bilir.

Burada şunu müşahade etmekteyiz;

- Daha önce ki saldırılar da gerek emniyet güçleri ve gerekse devletin yetkili organları gerekli hassasiyeti göstermedi. Olayların failleri yakalanmadığı için kötü zihniyetli provakatörlerin elleri güçlendi ve daha cesur ve cüretkar oldular.

- Bölgelerimizde halkın bir biriyle kaynaşmasında problem yoktur. Fakat bazı din adamlarında ve siyasilerde maalesef bu anlamda bazı sıkıntılar görülmektedir. Her sorumlu vatandaş gibi siyasetçiler de günü birlik siyasi rant hesaplarını bir kenara bırakmalı. Milletin mayasını ayrıştıracak çıkar hesaplarından kaçınmalı. Aksi halde bunun gelecekte çok kötü sonuçlar doğuacağını herkesten önce siyasetçiler bilmeli ve bu durumdan kaçınmalıdırlar.

- Müslümanların maalesef bir birlerinin inanç ve ibadetlerinden bi haber olmalarından dolayı bu konular üçüncü şahıslar tarafından kendilerine anlatıldığında çarpıtılarak istismar edilmekte ve bir birlerine karşı ön yargı oluşturulmaktadır. Bu konuda Diyanetimiz Ülke genelinde tüm inanç gruplarının bir birlerinin kardeşleri olduğunu her fırsatta anlatması anlattırması ve hatta kulaktan kulağa fısıldanan hurafelerin aslı da aydınlatılarak asılsız ve gereksiz şeyler üzerinden fitnecilere fırsat verilmemelidir.

-En ufak bir olayda bile mikrofonlara koşarak giden hükumet ve devlet yetkililerine sesleniyorum; Bu olaylara duyarlı olun. Belki bunda siyasi bir kar yoktur. Ancak Vatanın bekası bu milletin kardeşliğindedir. Zira geçmişte bu kardeşliği pekiştirenler bu gün sizlere üzerinde siyaset yapacak bir vatan bırakmışlardır.

-Valilik ve Emniyet yetkilileri tüm olay sonralarında birer iyilik meleği ve güzel mesajlar manzumesinden nameler sunan edebiyatçılara dönüşmeyin lütfen..! Sizlerin var oluş sebebi milletin huzur ve güvenini temin etmektir. Dolayısıyla bu tür olayları önleyin lütfen...!

Bu son olay bağıra bağıara göster göstere gelmiştir. Bu olayın geçmişi olmasına rağmen olay mahalline Muhtarın öncülüğünde giden kalabalığa müdahale eden Emniyet güçleri daha dikkatli olabilir veya bu olayların yatışması için önde gelen iki kişiyi göz altına alarak diğerlerine caydırıcı olabilirdi.

İlk girişimde bir sıkıntı yaşamadıkları için kolayca geşlerek bu defa eylemi gerçekleştirmiştirler. Biz Emniyetimizden olayları olmadan önlemesini veya olay olduğunda o olaya en seri şekilde ciddi müdahil olarak aydınlatmasını bekleriz vatandaş olarak.

Sonuç olarak Bizler diyoruz ki:

Biz bu vatanın asli sahipleri olarak tüm vatandaşlık haklarımızı kanunların ezin verdiği ölçüde kullanacağımızı ve bundan kimsenin bizi alıkoyamayacağını bir kez daha haykırıyoruz.

Bizler geçmişimizden bu güne kadar tarihin her sayfasında olduğu gibi tefrikalardan uzak, birlik ve beraberliğin harcı olmaya devam edeceğiz.

Bizler tüm insanların ya dinde kardeş, ya da yaratılıştan eş olduğuna inananlar olarak, Müslüman olan herkesle kardeşlik hukuku içerisinde olduğumuzu, Müslüman olmayanlara karşı ise İnsani sorumluluk ve yükümlülüğümüz olduğuna inanırız.

Buradan tüm ehlibeyt dostlarına ve özelliklede gençlerimize olaylar karşısında gösterdikleri duyarlılık ve metanetle sağduyulu ve gayretli davranışlarından dolayı teşekkür eder, sağduyularını ve dikkatlerini elden bırakmadan fitnecilerin oyununu boşa çıkarıp onların oyunlarını inşallah beraberce başlarına çevirmek için güç birliğine devam etmelerini istiyoruz.

İFA SPOR YÖNETİM KURULU

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-09-2014 13:23 - 1098 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım