Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İBB Günde 20 Bin Kişilik İftar Verecek
Ramazan hazırlıkları tamamlandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2012 11:27 - 1471 Okunma

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına özel olarak hazırladığı zengin bir programla İstanbul halkına dolu dolu bir Ramazan yaşatacak.

20 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan “Ramazan İstanbul Etkinlikleri”, Ramazan akşamlarını İstanbul halkı için unutulmaz hatıralara dönüştürecek.

Günde 20 bin kişiye iftar

İBB, bu yıl da Ramazan ayında İstanbul halkını İftar sofralarında buluşturacak.

Her yıl 20 bin kişiye verilen hizmet, bu Ramazan ayında da İstanbul’un farklı meydanlarında kurulan iftar sofralarında devam edecek. İBB, sokaklarda kuracağı iftar sofralarıyla, bölge halkının birbirleriyle dayanışmasını ve beraberliklerini arttırmayı, örf ve adetlerimizi canlı tutmayı; ihtiyaç sahibi aileleri ve gönüllüleri sokak sofralarında bir araya getirerek unutulmaz Ramazan hatıraları bırakmayı amaçlıyor.

İftar programı kapsamında İstanbul’un farklı semtlerinde kurulacak olan iftar sofralarında iftariyelik (hurma, bal, zeytin), et kavurma, pirinç pilavı, ayran ve tatlı ikramı yapılacak.

Organizasyonun bütün ihtiyaçları, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Lojistik Destek Merkezi tarafından karşılanacak.

Geleneksel gösteri sanatları şiir dinletileri ve konserler

20 Temmuz-18 Ağustos tarihleri arasında Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan “Ramazan İstanbul Etkinlikleri”, müzik, eğlence, şiir ve konserlerle İstanbul halkıyla buluşuyor.

Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı, 30 gün boyunca iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih sonrası Türk Tasavvuf Müziği’nden Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dinletilerine, sema gösterilerinden mehteran konserlerine, geleneksel gösteri sanatlarından çocuk eğlencelerine kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak.

İBB, Ramazan İstanbul Etkinlikleri çerçevesinde Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda çocuklar için de çok renkli ve çok eğlenceli programlar hazırladı. Çocuklar, animatör sunucunun eğlenceli sunumuyla Ramazan’a özel yarışmalara katılabilecekler, çocuk şarkıları dinleyebilecekler ve neşe dolu saatler geçirecekler.

Geleneksel gösteri sanatlarından Ortaoyunu, Meddah, Karagöz-Hacivat ve kukla gösterileri ile farklı bir heyecanı yaşayacak olan çocuklar, sihirbaz gösterilerini meraklı gözlerle izleyecek, palyaço gösterilerinde kahkahalara boğulacaklar.

Ramazan’a özel olarak hazırlanan etkinlikler, Ramazan boyunca her gün Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı’nda çocuklarla buluşacak.

Asırlık Tatlar ve Sanatlar Fuarı

Açılışı geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapılan, İstanbul’a bambaşka bir zenginlik ve estetik kazandıran Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı da bütün heyecanıyla Ramazan’a hazırlanıyor. Ramazan’a özel bu çarşı, pek çok standıyla daha şimdiden ziyaretçilerini karşılamaya başladı bile.

Sultanahmet Meydanı, Ramazan ayı boyunca, İstanbul’la özdeşleşen firmaların ürünlerini halkın beğenisine sunacakları ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı fuara ev sahipliği yapacak.

Fuarı ziyarete gelen İstanbullular;  Karaköy Güllüoğlu, Mado, Sütiş, Koska Helvacısı, Hacı Bekir Lokumları, Malatya Pazarı, Hamidiye Su, Kanlıca Yoğurdu gibi İstanbul kültürüyle özdeşleşmiş tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Fuarda cam, ebru, çini, tezhip sanatı, halı dokuma, sedef işi, porselen gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantlar da yer alacak. Ziyaretçiler, söz konusu sanatların nasıl icra edildiğini maharetli elleri izleyerek görme imkânına sahip olacaklar.

31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı

20 Temmuz - 18 Ağustos / Beyazıt Meydanı

Türkiye Diyanet Vakfı ile İBB Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen ve geleneksel hâle gelen 31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, bu yıl da Beyazıt Meydanı’nda ziyaretçileriyle buluşuyor.

28 yıl boyunca İstanbul Sultanahmet Camisi’nin avlusunda düzenlenen fuar, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Projesi Yürütme Kurulu ile İBB Kültür A.Ş. tarafından iki yıl önce Beyazıt Meydanı’nda düzenlenmeye başlanmıştı. Her yıl büyük bir ilgiyle karşılanan fuara gelen ziyaretçiler, dünyaca ünlü yazarların kitaplarını büyük indirimlerle uygun fiyatlara sahip olma imkânı buluyorlar.

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın uluslar arası çapta düzenlenmesine yönelik ilk adım bu yıl atıldı. Fuara ilk defa yurt dışından bazı yayıncılar da davet edildi. Fuarda 150 yayınevinin her okuyucu profiline hitap eden kitaplarını bulmak mümkün olacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2012 11:27 - 1471 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım