Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hz. Fatıma’nın Viladeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü İstanbul'da Coşkuyla Kutlandı
Hz. Fatıma'nın viladeti münasebeti ile Dünya Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü ile aynı tarihlere denk gelen Nevruz Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-03-2017 18:53 - 2118 Okunma
Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği programa Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, K. Çekmece Kaymakamı Harun Kaya, K. Çekmece Müftüsü Mustafa Temel, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu  Bahtiyar Esedzâde, İran'lı Akademisyen Yar. Doç. Zahra Faturechi, CABİR Başkanı H. Ş. Hasan Karabulut, CABİR alimler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve on binlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.
 
Sunuculuğunu Ali Demirtekin ve Zehra Bayat'ın üstlendiği program İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi.

Hz. Fatıma'nın viladeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul Halkalı YKB Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene on binlerce kişi katıldı.

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 'nin düzenlediği törene,  Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam yaptığı konuşmada, "derneğin yaptığı hizmetleri anlatarak katkıda bulunanlara teşekkür etti, hizmetlerin gelişerek devam edeceğini söyledi. Atam, bu kutlu yolculukta Hz. Fatima'nin yolu yolumuz olmuştur." dedi.

"Türk milleti Ehlibeyt sevgisinde birleşmiştir.”

Turkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türk milleti Ehlibeyt sevgisinde birleşmiştir. Bizim hoyratlığımıza rağmen bu ülke halen ayakta duruyorsa, bunun iki sebebi var. Biri Ehl-i Beyt sevgisi diğeri de şehitlerimizin kanıdır.

Özgündüz, kadınlara rol model olacak dört kadın vardır, biri Firavuna başkaldıran Asiye, biri ismetiyle tarihe geçen Hz. Meryem, biri, malıyla canıyla İslam'ı ihya eden Peygamberimizin eşi Hz. Hatice, biri de cennet kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma'dir.

Kadınlar ona benzediği ölçüde değerlidir, uzaklaştığı ölçüde değersizleşir diyen Özgündüz, bu kültür İslam'ın gülen yüzdür. Tekfirci anlayışı kenarda tutarak diyorum, bu ülkede Hanefisi, Şafii'si, Hanbeli ve Maliki'siyle bütün mezheplere mensup olan Müslümanlar için, Ehl-i Beyt'in aşkında, yolunda, mevedetinde birleşmiştir. Ehli Sünnet ulemasından Şeyh Hanefi Kunduzi Ehl-i Beyt'in fazileti ve aşkı konusunda yazdığı eseri kanaatimce Şia uleması yazamamıştır. Allah bizi bu yoldan ayırmasın' diye konuştu.

“Peygamber emanetine layıkıyla sahip çıkamadık”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz törende yaptığı konuşmada, "Ben Zehra Ana Derneğimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizlere küçük Fatımalar yetiştiriyor.  Onları saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Her geçen gün Halkalı’da  Ehl-i Beyt gülleri açtıran, gül kokuları saçan Zeynebiye camiasına onun çok kıymetli liderine teşekkürlerimizi arz ediyorum. ilçem adına, hepinizden Allah razı olsun. Bu programları lütfen devam ettirelim. Çünkü Ehl-i Beyt sevgisine bütün dünyanın ihtiyacı var. Bu ihtiyacımızı karşıladığınız için Ehl-i Beyt sevgisini bize hatırlatıp, yaşatttığınız için Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Kur'an ve Ehlibey’te gösterilen sevgi ve bağlılığa teşekkür ediyoruz,”

Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya ise konuşmasında bu camianın Peygamberin emaneti olan Kur'an ve Ehl-i Beyt’e gösterdikleri sevgi ve bağlılıkları dolayısıyla sizlere teşekkür ediyorum. Bu anlamda onlara hizmet etmekten büyük iftihar duyuyorum' Rabbim bize Hz. Fatıma'nın ahlakını nasip etsin inşaallah diye konuştu.

“Hz. Fatıma’yı  örnek alacak milyonlarca Fatimalar lazım”

Törene İran İslam Cumhuriyeti katılan Muhakık  Erdebili Üniversitesi Öğretim Üyesi Zehra Feturce yaptığı konuşmada, "Sınırlar bizi ayırsa da gönüllülerimiz, inançlarımız, kültürlerimiz,  köklerimiz birdir. Dünyanın cebarut diktatörüne ilk başkaldıran Asiye adında bir kadındı, Hz. Peygambere ilk iman eden bir kadındı, İslam’da ilk şehit olan bir kadındı. Hz. Fatıma "Fatıma'ydı". O,  bütün dünya kadınlarına, bütün asırlar boyu ebediyete kadar eşsiz bir olgudur. İnsanlığa, O'nu örnek alacak milyonlarca Fatimalar lazım." diye konuştu.

Program, Azerbaycanlı Ehlibeyt Meddahlari Seyid Talih ve Seyid Peyman Borodigahi'nin okuduğu methiyelerle devam etti, hediye çekilişi ve dualarla son buldu.

Törende sahne alan Halk Ozanı Aşık Maksut Feryadi icra ettiği eserlerle programa renk kattı.
 
Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu'nun hazırladığı "Nevruz" temalı tiyatro katılımcıların beğenisini kazandı.
 
Programa Azerbaycan'dan katılan Ehlibeyt Meddahları Seyyid Taleh Boradigahi ve Seyyid Peyman Boradigahi eserleri ile katılımcıları büyüledi. İkilinin okuduğu methiyeler sık sık alkışlarla kesildi. 
Program yapılan çekilişin ardından son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-03-2017 18:53 - 2118 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım