Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hüsnü Mahalli:" Koalisyona bak!"
Ağırlıklı olarak Afganistan’da bulunan Kaide ve paralelindeki ideolojiler bugün artık tüm Müslüman ülkelerin yanı sıra dünyanın da birçok ülkesinde etkin bir şekilde bulunuyorlar.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-09-2014 13:41 - 894 Okunma
Bugün 11 Eylül saldırılarının yıl dönümü. Saldırıların intikamını almak isteyen Bush, Afganistan ve Irak’ı işgal etti ve İslama karşı Haçlı Seferini başlattı.
Sonuç?
Ağırlıklı olarak Afganistan’da bulunan Kaide ve paralelindeki ideolojiler bugün artık tüm Müslüman ülkelerin yanı sıra dünyanın da birçok ülkesinde etkin bir şekilde bulunuyorlar.
IŞİD bu sürecin sonucu olarak ortaya çıktı.
Bugün dünyada IŞİD gibi düşünen, ona sempati duyan, onun gibi davranabilen milyonlarca Müslüman var.
Umarım Obama bunun farkındadır. Yoksa bu sabaha doğru açıklamış olduğu önlemlerin hiçbir anlamı yok ve olmayacaktır.
Sinyaller de o yönde.
.
Bölgede ise Sünni ülkelerden söz edip durdu.
İlginç olan da bu .
IŞİD, Irak ve Suriye’de ama Obama bölgedeki Sünni ülkelerden söz ediyor. Oysa Obama’nın sözünü ettiği Sünni ülkeler IŞİD’i yaratan ülkelerdir. Bu ülkeler Suriye’deki ‘Alevi’ Esad ve ona destek veren ‘Şii’ Maliki’yi yıkmak için son üç yılda aklınıza gelen ve gelmeyen bir sürü pis  oyunun içinde oldular. Ama en önemlisi dünyanın dört bir yanından taşınan ruh hastası ‘cihatçı’yı Suriye’ye sokarak onlara ‘Bizi kafir Alevi Esad ve ona destek veren Şii İran, Maliki ve Hizbullah’tan kurtarın’ dediler.
Onlar da bu emirleri yerine getirmek için her türlü vahşete başvurdular. Obama ve Batılı müttefikleri ise sesini hiç çıkarmadı. Ruh hastaları Folley ve Satloff’un kafasını kesince  çok sinirlendiler.
Şimdi hep birlikte plan üzerine plan yapıyorlar.
Ama aynı yanlış yoldalar.
Bugün Riyad’da Körfez ülkeleri, Mısır, Türkiye ve Ürdün bakanları ile buluşacak olan Kerry her nedense konunun direkt muhatabı olan Irak ve Suriye’yi toplantıya çağırmadı. Çünkü yönetimleri Sünni değil. Ayıp olmasın diye yol üzerinde Bağdat’a uğrayan Kerry’nin ortak bir uzlaşıyı sağlaması çok ilginç olacak. Çünkü birlikte hareket eden Katar ve Türkiye, IŞİD’e terörist demiyor. Kahire’deki  askeri darbeye destek verdiği için Ankara ile arası açılan Suudi Arabistan ve  BAE, Mısır ile birlikte Erdoğan ve Davutoğlu’nu bölgedeki İslamcı teröristlere destek vermekle suçluyorlar. Çünkü bu ülkeler IŞİD’in yanısıra Nusra ve Müslüman Kardeşleri de terör listesine aldılar. AKP yönetiminde Ankara ise bölgemizdeki tüm Müslüman Kardeşleri sahipleniyor. Obama’nın ‘ılımlı’ olarak kabul ettiği ve IŞİD’e karşı savaştırmaya hazırlandığı Müslüman Kardeşler ise Batı’nın IŞİD’e karşı koalisyonuna sert tepki gösterdi.
Özetle Obama’nın bel bağladığı Sünni ülkeler kendi aralarında kavgalı ve gerektiğinde kanlı bıçaklı.  Örneğin şu anda Libya’da  birbirini boğazlayan  silahlı grupların tümü Sünni ve bu grupların bazılarını Türkiye, Sudan ve Katar diğerlerini Mısır, Suudi Arabistan ve BAE destekliyor.
Hollande ise eski sevgilisinin suçlamalarından kurtulmak ve sarsılan prestijini düzeltmek için Libya’nın NATO tarafından işgal edilmesini önerdi. Yarın Bağdat’a gidecek olan Hollande, Irak ve radikal İslamcı terör ile ilgili olarak Paris’te uluslararası konferans çağrısı yapıyor.
Afganistan, Pakistan, Somali ve Filistin’i unutan ya da unutturan Batı sistemi çok ciddi bir sınav ile karşı karşıya.
Arap Baharı denilen pis oyun ve öncesinde Irak’ın işgali ile tüm bölgeyi mezhepsel kin, düşmanlık ve savaşa sürükleyenler şimdi aynı mezhebin insanları ile dalga geçiyor ve olası kırımlara hazırlıyorlar.
Daha ilk seçildiği günlerde Nobel Barış Ödülünü alan Obama bu ödülü hak ettiğini kanıtlamalıdır.
Bunun da bir tek yolu var: Namı-diğer beyzbol sopasını yan tarafına değil  masanın üzerine koyarak bu sopanın Bağdadi’nin asasından çok daha acıtıcı olduğunu herkese kanıtlamalıdır.
Bunun da bir tek yolu var: IŞİD’i IŞİD yapan kral, emir, şey, başkan, başbakan ve onların çizgisindeki tüm sistemlerden hesap sormalıdır.
Müslüman, Hıristiyan, Yahudi, Sünni, Şii, Alevi, Kürt, Türk, Arap ve Acem olmaları önemli değil.
Önemli olan onları ruh sağlığına kavuşturmaktır.
Bu kolay olmayacak ama bir yerden başlamak gerekir.
Bu yer ise Irak ve Suriye’dir.
Sonrası çok kolay!
 
YURT
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-09-2014 13:41 - 894 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım