Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hizbullah’ın Seçkin Birlikleri Kalamun’da
Kalamun’da ordu ve Hizbullah savaşçılarının kontrol altına aldıkları bölgenin 45 km kareye ulaştığı belirtildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-05-2015 08:17 - 668 Okunma
en-Nahar gazetesi, bir saha komutanına dayandırdığı haberinde, Hizbullah’ın bölgeye büyük bir sayı ile değil, az, ama seçkin bir ekiple geldiğini, oradaki toplam askerinin 2500’ü bulmadığını aktardı.
Cisr eş-Şuğur, Vatan Hastanesi ve Kalamun’da son birkaç gündür yaşananlar hakkında alınan bilgiler;
 
Suriye Ordusu Cisr eş-Şuğur’ın Kapısına Dayandı
 
Suriye’nin kuzeyindeki İdlip iline bağlı Cisr eş-Şuğur etrafında bir kaç gündür yaşanan sert çatışmalar sonrasında ordu kente ulaşan ana yolları ele geçirdi.
 
Ordunun kenti geri almak için bir plan hazırladığına dikkat çeken el-Vatan gazetesi, planın hâlâ uygulamaya konmadığını, yaşanan bütün çatışmaların sadece ön hazırlıktan ibaret olduğunu kaydetti.
 
Her an Cisr eş-Şuğur’u geri alma operasyonuna başlayabileceği bildirilen ordunun, kentte bulunan sivillere, terörist grupların olduğu yerlerden uzak durmaları yönünde bildiriler attığı gelen haberler arasında.
 
Dün, yine Cisr eş-Şuğur’daki terörist çeteler tarafından kuşatma altında tutulan Vatan Hastanesi çevresinde sıcak saatler yaşanmıştı. Nitekim, bir intiharcının kullandığı bomba yüklü bir araç hastaneye yaklaşıp kendini patlatmaya çalıştı. Lakin hastanede bulunan askerler, güvenli bir mesafede arabayı bir roketle havaya uçurmayı başardılar. Bununla birlikte, hazırlıklı bulunan Nusra ve “Fetih Ordusu” örgütleri militanları, çatışma ortamından faydalanıp ilerlemeye çalıştılar. Ancak ordunun hazırlıklı oluşu Nusra teröristleri için sürpriz oldu ve daha fazla yer ele geçirmek yerine ellerindeki bölgenin de bir kısmını kaybettiler.
 
Hizbullah’ın Seçkin Birlikleri Kalamun’da
 
Öbür yandan, Kalamun’da ordu ve Hizbullah savaşçılarının kontrol altına aldıkları bölgenin 45 km kareye ulaştığı belirtildi.
 
en-Nahar gazetesi, bir saha komutanına dayandırdığı haberinde, Hizbullah’ın bölgeye büyük bir sayı ile değil, az, ama seçkin bir ekiple geldiğini, oradaki toplam askerinin 2500’ü bulmadığını aktardı. Gazete, Hizbullah’ın henüz asıl operasyona başlamadığını, fakat bugün ya da yarın başlayabileceğine dair veriler olduğunu yazdı.
 
Es-Sefir gazetesi ise Nusra’nın Kalamun sorumlusu Ebu Malik et-Telli’nin IŞİD’den yardım istediğini açıkladı. Assal el-Verd’e bağlı dağlık tepelerde mevzilenen et-Telli’nin IŞİD’e “Ayrılığı bırakıp İslam bayrağı altında birleşme” çağrısı yaptığını aktaran gazete, IŞİD’in çağrıya olumlu bir yanıt verdiğini bölgeye girmeleri için militanlarına yardım edilmesini talep ettiğini ifade etti.
 
Kalamun meselesinin Suriye’deki silahlı örgütler için ve onların uluslararası destekçileri için büyük bir önem arz ettiğini söyleyen el-Ahbar gazetesi ise son bir kaç günde yapılan harekatın Şam-Beyrut yolunu güvene alarak, hedefine ulaştığını söyledi. 8 mart İttifakı’nda bir sorumluya dayandırdığı haberinde el-Ahbar, Suriye ordusunun bir süre önce Zebedani beldesinin Tufayl ve Assal el-Verd dağlık tepeleriyle iletişimini kestiğini, teröristlerin Lübnan’ın Yabus ve Kfeyr Yabus adlı iki şehrinde konuşlanan hazır hücreler vasıtasıyla Şam – Beyrut yolunu kesme planlarının ise Hizbullah’ın Biytel etrafında yaptığı seri operasyonla suya düştüğünü kaydetti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-05-2015 08:17 - 668 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
12-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım