Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Heykil: Mursi ülkeyi bunalıma sürüklüyor
İhvancılar adeta 80 yıl sonra mağaradan çıkmış gibi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-04-2013 10:17 - 888 Okunma

    CBS televizyonuna demeç veren Hasaneyn Heykel, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi sert sözlerle eleştirerek ülkedeki durumun giderek kötüleştiğini söyledi.

Haseneyn Heykel, “Cahil ve dar görüşlü bir cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Mısır halkının kanı sokaklarda akıyor. Halbuki muhalefetin çözüm için önerileri var. Bir millet ekonomik kriz yüzünden intihar etmemeli” dedi.

Müslüman Kardeşler’in dört ay sonra Mısır’da sıkıyönetim ilan edeceğini öne süren Heykel, “Mursi, ülkeyi büyük bir bunalıma sürüklüyor, durum bu şekilde devam ederse ordudan harekete geçmesini isteyecek” dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’in Mısır’la ilgili tahminlerine değinen Heykel, “Perez, Mısır’da dini, ekonomik ve etnik savaşlar olacağı tahmininde bulundu. Ekonomik kriz devrimden sonra bazı ülkelerin yardımlarını etkisizleştirdi, dolayısıyla bu krizden çıkmaya çalışmak gerekiyor” diye konuştu.



Mısır halkının yaşanan olaylardan ders alması gerektiğini belirten Heykel, yargı yetkililerinden biri bana ülke bir meçhule doğru gidiyor, bir facia yaşanmak üzere Mısır’ın şu andaki durumu Ashab-ı Kehf dönemindeki durum gibi, İhvancılar adeta 80 yıl sonra mağaradan çıkmışlar ve dilini anlamadıkları bir halkın ülkesine ayak basmışlar. İhvan-ı Müslimin İslamcı olmasına rağmen Mısır halkı onları onaylamıyor; çünkü bu grup şiddetli bir iktidar tutkunu ve başkalarının görüşünü önemsemeden onu tekeline alıyor” dedi.



Hasaneyn Heykel, Mursi’nin dış gezilerindeki tavrını da eleştirdi ve “Mursi’nin, gezileri önceden planlanıp değerlendirilmelidir. O, Mısır ve Sudan’ın sınır güvenliğini inceleyemez Ashab-ı Kehf artık çağımızda hiçbir sırrın kalmadığını söylenen her gizli sözün daha sonra açıklanacağını bilmelidir” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-04-2013 10:17 - 888 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım