Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hayvan gibi çocuklarımızın kafalarını kestiler
Ezidiler anlattı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-08-2014 10:01 - 1211 Okunma


IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) teröründen kaçan Ezidiler, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı, Ortasu Köyü'ne gelişi devam ediyor. Daha önce 4 bin Ezidi'nin kullanarak Uludere'ye geldiği yoldan bugün de 3 bin kişi daha geldi.2011 yılında hava bombardınımanında öldürülen 34 kişinin, Irak'a gidiş-gelişlerde kullandığı yol, Irak'ta IŞİD terörüne maruz kalan Ezidi Kürtler'e umut oldu.

8 Ağustos tarihinden itibaren çeşitli tarihlerde daha önce 4 bin Ezidi aynı güzergahtan Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'ne ulaşırken, bugün de çoluk çocuk, yaşlı, genç, kadın erkek, 3 bin Ezidi daha aynı yolu kullanarak Ortasu Köyü'ne geldi. Dağ yolundan gelen Ezidiler'den bazılarının aykkabısız olduğu görülürken, hasta veya yaşlı olan Ezidiler Ortasu Köylüleri tarafından katırlarla araçlara kadar taşındı. Uludere Belediyesi'nin organizasyonu ile dağlık alanda karşılanan Ezidiler, araçlarla önce Ortasu Köyü'nde daha sonra uygun olan Şırnak, Silopi, Cizre, Batman ve Midyat'taki kamplara gönderiliyor.

"400 KİŞİYİ KİŞİ ÖLDÜRDÜLER, BEBEĞİMİ ZOR KURTARDIM"
Xanesor Bölgesi'ndeki Koco Köyü'nden, 8 saat süren bir yürüyüş sonrası Ortasu Köyü'ne ulaştıklarını belirten Ezidi Abdullah Değil, köyde çoluk çocuk, yaklaşık 400 kişinin İŞİD tarafından öldürüldüğünü söyledi. Sabah erken saatlerde herkesin uykuda olduğu bir saate IŞİD militanlarının köye saldırdığını belirterek, "En az 400 kişiyi öldürdüler. Bebeğimle zor kaçabildik. Bebeğim de yolda susuzluk ve sıcaklık nedeniyle nerdeyse ölecekti. Buradaki insanlar bize sahip çıktı çok teşekkür ediyorum" dedi.

"HAYVAN GİBİ ÇOCUKLARIMIZIN KAFALARINI KESTİLER"
Şengal Bölgesi'nden gelen Ezidi Davut Kemal ise, "Biz evdeydik İŞİD geldi. Yaşlıları, çocukları yakalayıp başlarını hayvanlar gibi kestiler. Biz kaçtık, İŞİD silahlarla peşimizden geldi. Dağlara kaçıp kurtulduk. İŞİD çocuklarımızı sıraya dizip hayvanlar gibi kurşuna dizdi, bazılarının da kafalarını hunharca kestiler" diye konuştu.(Yurt Gazetesi)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-08-2014 10:01 - 1211 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım