Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hariri'yi Alaya Alan Gruba Tepki Gösterdi
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, konuşması sırasında el-Mustakbel Partisi Başkanı Sa’d Hariri’yi alaya alan bir gruba tepki gösterdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-05-2012 11:51 - 1362 Okunma

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, konuşması sırasında el-Mustakbel Partisi Başkanı Sa’d Hariri’yi alaya alan bir gruba tepki gösterdi.

İrna haber ajansının bildirdiğine göre Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, güney Lübnan’ın İsrail işgalinden kurtarılmasının 12. Yıldönümü törenlerinde yaptığı konuşma sırasında Lübnan eski Başbakanı Sa’d Hariri’yi alaya alan bir gruba tepki gösterdi.

Hizbullah genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, tören dolayısıyla Bint Cubeyl kentinde yaptığı konuşmada Hariri’nin Suriye’de kaçırılan Lübnanlıların serbest bırakılması için gösterdiği çabaya değinerek “Biz, her iyi davranışı ve çabayı, siyasi görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakarak takdir ederiz” dedi.

Konuşmasında Hariri’nin ismi geçince kalabalıktan bir grubun “yuh” çekmesine tepki gösteren Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, “Biz, bazı gruplarla ya da kişilerle siyasi görüş ayrılıkları içerisinde olabiliriz; ancak her iyi davranış ve adım, takdir edilmeli ve övülmelidir. Bu tür davranışlar, ahlaka, edebe ve bizim örfümüze aykırıdır” dedi.

Son dönemde yapılan mezhep kışkırtıcılıklarına da değinen Nasrallah, “taifeci ve mezhepçi kışkırtmacılık son derece tehlikelidir. Ortamın kontrol edilemeyecek ölçüde karışması mümkündür; bunun sonucunda da tüm Lübnan halkı zarar görür” dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, medyanın ve siyasi yetkililerin mezhebi tahrikleri önleme konusunda sorumlu davranması gerektiğini vurguladı.

Suriye’nin Halep kentinde silahlı gruplar tarafından kaçırıldıktan sonra Türkiye’ye teslim edilen 11 Lübnanlı, eski Başbakan Sa’d Hariri’nin gönderdiği özel bir uçakla Lübnan’a ulaştırılmıştı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-05-2012 11:51 - 1362 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım