Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Harabeler içinde üçüncü bayram
İsrail'in geçen yıl Ramazan ayında başlattığı katliam ve yıkımın izleri Gazze'de hala silinmedi. Gazzeliler, üçüncü bayrama da evsiz, harabeler içinde giriyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2015 01:21 - 755 Okunma
İsrail'in geçen yıl düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 2 binden fazla kişinin ölümüne ve bölgede büyük bir yıkıma tanık olan Gazzeliler, ramazan bayramına, savaşın açtığı ve hala kanamaya devam eden yaralarla giriyor. Saldırılar sırasında isabet alan evde 5 çocuğunu kaybeden Batş ailesi de, Gazze'de bayram sevincini yaşayamayan aileler arasında. 
 
Aradan geçen bir yıla rağmen aklından çıkmayan dehşet anlarını anlatan anne Reca, "Saldırı günü çocuklarım, evimizin yakınında olan amcalarının evine gitmişti. İsrail savaş uçakları amcalarının evini 2 füze ile bombaladı. Hemen oraya koştum. Bina tamamen yıkılmış, her yerden dumanlar yükseliyordu. Şoka girmiştim ne yapacağımı bilemiyordum" dedi.
 
BİR AİLEDEN 25 KİŞİ
 
Reca, "Ben gittikten biraz sonra bölgeye ambulanslar geldi. Akrabalarımdan biri enkazda bazı şehitlerin olduğunu söyledi. Daha sonra Batş ailesinden 25 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendik. Aralarında en küçüğü 10 yaşında 5 çocuğum da vardı" diye konuştu.
 
Oğullarından Enes'in 10, Yahya'nın 18, Subhi'nin 19, Semah'ın 20 ve Zekeriya'nın 22 yaşında olduğunu aktaran Reca, şunları söyledi:
 
"İnsanın 5 çocuğunu birden kaybetmesi tarifi imkansız bir acı. Enkaz arasında çocuklarımın cesetlerini arıyordum. Saldırılarda bina tamamen taş yığınına dönüştüğü için arama işi çok meşakkatliydi. Sivil savunma ekiplerinin cesetleri bulması birkaç gün sürdü. İşgalci İsrail hiçbir insani ölçü gözetmeden çocuklarımıza saldırdı. Masumları, silahsız insanları her türlü yolla hedef aldı. Bu insanlar silah taşımıyordu. Enkaz altında kadınların, çocukların cesetleri birbirine karışmıştı."
 
"İSRAİL HAYAT SEVİNCİMİ ALDI"
 
"İsrail, hayat sevincimi elimden aldı" diyen Reca, "Çocuklarımla oturduğum, onlarla sohbet ettiğim zamanları aklımdan çıkaramıyorum. Her gün evimizin yakınlarındaki kabirlerini ziyarete gidiyorum. Onlarla yaşadığım güzel anları yad ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
"İNSANLIK DIŞI BİR DURUM"
 
Ailesinin bu şekilde katledilmesini bir an bile unutamadığını dile getiren baba Ala ise "Böyle bir olayı anlatmak bile çok zor. Çok korkunç, insanlık dışı bir durum. İsrail, Gazze saldırılarında hiçbir şey elde edemeyeceği için masumları ve silahsız insanları öldürmek istedi" diye konuştu.
 
İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze’ye başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında çoğu kadın ve çocuk 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda ayrıca 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. 12 Temmuz'da İsrail savaş uçaklarının, Şuaf mahallesine düzenlediği saldırılarda Reca ve Ala çiftinin 5 çocuğunun da aralarında bulunduğu Batş ailesinin 20 ferdi hayatını kaybetmişti.
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2015 01:21 - 755 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım