Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hamas Başbakanı Haniye Konuştu
İsrail'den Meşal'e tehdit
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-12-2012 11:43 - 1012 Okunma

 Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, ''Siyonizm, artık Arap topraklarında yayılamayacak'' diye konuştu. Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal ve çok sayıda ülke temsilcisinin katıldığı, Hamas'ın 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları yapılan konuşmaların ardından son buldu. Kutlamalar çerçevesinde, Cezayir, Libya, Lübnan, Mısır, Katar, Kuveyt ve Bahreyn'den gelen heyetlerin de katıldığı bir yürüyüş düzenlendi.  Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı Heniye, törende yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaşadığı hezimete işaret ederek, ''Siyonizm, artık Arap topraklarında yayılamayacak'' dedi.

MEŞAL: YAHUDİLERLE DEĞİL, SİYONİZMLE SAVAŞIYORUZ

Altı Gün Savaşı olarak bilinen 1967 Arap-İsrail savaşı sonrasında, ailesiyle beraber 11 yaşındayken Filistin'den çıkmak zorunda kalan Meşal, 45 yıl aradan sonra tekrar Filistin'e gelişini ''yeniden doğumu'' olarak niteledi.

Filistin meselesine destek veren herkese teşekkür eden Meşal, Yahudilerle değil ''siyonizmle'' mücadele ettiklerini vurguladı. Meşal ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Filistin'in BM'de ''üye olmayan gözlemci devlet statüsü'' kazanması için harcadığı çabayı takdir ettiğini belirtti. Arap heyeti adına konuşma yapan Moritanya heyeti başkanı Muhammed Hasan eş-Şankıti ise İsrail işgalinden kurtuluncaya kadar Filistin'e yardım etmenin Müslümanların sorumluluğu olduğunu kaydetti. Kutlamalara dünyanın farklı ülkelerinden gelen yaklaşık 2 bin 500 misafirin katıldığı belirtildi.

BAŞKAN YİNE RAİD SALAH

Bu arada, İsrail'in işgal ettiği topraklarda yaşayan Filistinlilerin kurduğu ''1948 Filistin İslami Hareketi'', liderliğine ikinci kez Raid Salah'ı seçti. Filistin'in Ummul Fahm kentinde ''1948 Filistin İslami Hareketi''nin düzenlediği toplantının sonuç bildirisinde, genel kongre üyelerinin Raid Salah'ı yeniden başkan ve Kemal Hatib ile Hişam Ebu Leyl'i de yardımcı olarak seçtiği belirtildi. Toplantıda, Filistin'deki son gelişmelerin yanısıra İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik düzenlediği saldırılar ve 1948 topraklarındaki Filistinli vatandaşların sıkıntıları ele alındı. Salah, 2001 yılında 1948 Filistin İslami Hareketi'nin başkanı oldu. Salah, Mayıs 2010'da İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Gazze filosundaki aktivistler arasında yer almıştı.

TUNUS'TA YATIRIM ALANLARI KONUŞULACAK

Öte yandan, Tunus'ta, Filistin, Türkiye ve Arap dünyasından yüzlerce işadamının katıldığı ve iki gün sürecek 3'ncü Filistin İş Forumu Konferansı düzenleniyor. Filistin İş Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Ubeyde Hafız'ın açılışını yaptığı konferansta, Tunus Dışişleri Bakanı'nın da aralarında bulunduğu birçok bakan ve Tunus Kurucu Meclis üyelerinin yanısıra Türk ve Arap diplomatlar da hazır bulundu. Tunus İş Forumu Başkanı Münzir bin Ayyad, Tunus'un ev sahipliğini yaptığı iş forumunda, Filistin'deki yatırım alanlarının geliştirilmesi üzerinde yoğunlaşacaklarını belirtti. İki gün sürecek forumda Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük ve çok sayıda Türk işadamı hazır bulunuyor. Önceki yıllarda Türkiye, iki ayrı Filistin iş forumuna ev sahipliği yapmıştı.

Diğer yandan Mofaz ''İsrail, yılanın başını kesmek için büyük bir şans yakaladı” dedi.

İsrail Meclisi'nde en çok sandalyeye sahip muhalif Kadima Partisi lideri Shaul Mofaz, 45 yıl sonra Filistin topraklarına dönen Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal'e suikast düzenlenmesini istedi.
Reklam

Ziyareti “Suikast için kaçırılmayacak fırsat” olarak nitelendiren Mofaz ''İsrail, yılanın başını kesmek için büyük bir şans yakalamıştır. Meşal'e en yakın zamanda Gazze'yi terk etmesini öneririm'' ifadelerini kullandı.

Mofaz sözlerine şöyle devam etti:

''İsrail zayıflamaya devam ederse Meşal'i (Filistin Devlet Başkanı Mahmud) Abbas'ı birkaç yıl içinde Batı Şeria'da ziyaret ederken göreceksiniz. Biz buna izin vermemeliyiz, Meşal ölümü hak etmiş biridir.''

Kadima Partisi lideri Mofaz, İsrail'le Filistinli gruplar arasındaki ateşkese ilişkin, ''Bu turun galibi Hamas, kaybedeni ise İsrail'dir'' demişti.

Halid Meşal, Hamas'ın 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Gazze'ye gelmişti.

1967 Arap-İsrail savaşı sonrasında, ailesiyle beraber 11 yaşındayken Filistin'den çıkmak zorunda kalan Meşal, 45 yıl aradan sonra tekrar Filistin'e gelişini ''yeniden doğumu'' olarak nitelemişti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-12-2012 11:43 - 1012 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım