Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hamanei: Kitle imha silahları yasaklanmalı
Siyonist tehdite dikkat çekti
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-08-2013 18:36 - 1044 Okunma

  Bölgedeki durumunu tehlikeli olarak değerlendiren İran dini lideri Ayetullah Hamanei, kitle imha silahların gerçek olarak yasklanması gerktiğini ifade etti.

Mehr haber ajansının İslam İnkılabı Rehberi’nin bilgilendirme sitesine dayandırdığı habere göre, Umman Kralı Sultan Kabus ve beraberindeki heyeti bugün öğleden önce kabul eden İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, İran ve Umman arasındaki iyi ilişkilerine işaret ederek, özellikle doğalgaz alanın yanısıra iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde pek çok alan mevcut olduğunu dile getirdi.

Umman'ı İran İslam Cumhuriyeti’nin iyi ve gerçek dostu olarak sayılan İran dini lideri, bölge meselerini değerlendirerek, hasasa ve tehlikeli olan bölgenin bugünkü durumu iki ülkenin işbirliğine gereksinim duyduğunu konuşmasına ekledi.

Bölge durumunu kritik olarak değerlendiren Ayetullah Hamanei, bu krizin asıl sebebi bölge dışı ülkelerin müdahelesi olduğunu söyledi.

Bölgedeki en büyük tehlikeli durumun dini, mezhebi ve fırka meselelerin ülkenin siyasi meselelerine müdahil etmek olduğunun altını çizen Ayetullah Hamanei, “Maalsefe bazı bölge ülkelerin müdahelesiyle bütün müslüman gruplarla çatışan tekfiri bir grup şekillenmiştir. Bu cereyana destek verenler bilmeli ki bunun alevleri onları da saracaktır”diye konuştu.

İran dini lideri, ABD tarafından her yönüyle desteklenen Siyonist rejimin daima bir tehdit olduğunu hatırlatarak, büyük bir kitle imha silahlara sahip olan fasıd Siyonist rejimi bölgenin büyük ve ciddi tehdidi olduğunu vurguladı.

Hamanei, bölgede genel bir güvenliğe gereksinim duyulduğunu, önemli olan bu amaçla bölgedeki kitle imha silahların gerçek olarak yasaklanmasıyla gerçekleşebileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani de bulunduğu bu kabulde Umman Kralı Sultan Kabus, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei ile görüşmesinden memnuniyetini dile getirerek, İran ve Umman arasındaki tarihi ve kültür ilişkilerine dayanarak iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ifade etti.

Sultan Kabus, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile ekonomik, transit ve özellikle gaz alanında müzakerler yaparak durumu masaya yatırdıklarını söyledi.
Siyonist rejiminin tehdidinin yanısıra bölgenin hassas ve tehlikeli durumu hususndaki İslam İnkılabı Rehberi’nin beyanatlarını onaylaya Sultan Kabus, bu durumdan çıkmak için bölge ülkeleri arasında işbirliği yapmanın zaruri olduğunu kaydetti.

 "Müslüman Halklarla Savaşsınlar Diye Dizayn Edilmiş Topluluklar"

Öte yandan -İran İslam İnkılabı lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, tekfirci grupların İslam ülkeleriyle savaşmaları için desteklendiğini belirtti.İran İslam Cumhuriyeti Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Umman Kralı Kabus bin Said ve beraberindeki heyeti kabul ederek İslam ümmetinin içinde bulunduğu hassas dönemin sebebinin dış müdahaleler olduğunu belirtti.

İrna'nın haberine göre Ayetullah Hamaney, özellikle bu dönemde bölge için en büyük problemin siyasi farklılıklara "dini ve mezhepsel farkların katılması" olduğunu söyledi ve ümmet arasındaki dayanışmayı arttırmanın önemine dikkat çekti.“Ne yazık ki, bölge ülkelerinin desteği ile Tekfirci gruplar İslami kimlikle savaşır hale geldiler, fakat bu grupların koruyucuları bilmelidirler ki bu isyan ateşi kendilerine de zarar verecektir" diyen Ayetullah Hamaney, daha sonra Amerika tarafından sınırsız desteklenen Siyonist güçlerin varlığının bölge için devam eden bir tehdit olduğunu vurguladı.

“Siyonist rejim büyük miktarda kitle imha silahını elinde bulundurduğundan bölge için ciddi bir tehdit olarak algılanmaktadır.”Umman Kralı, mevcut bölgesel şartlarda İran liderinin açıklamalarına olan desteğini ve içinde bulunulan durumdan çıkmanın bölge insanlarının ve iki ülke arasındaki işbirliğinin çıkarına olacağını ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-08-2013 18:36 - 1044 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım