Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Gözyaşı Gecelerinde Kerbela Rüzgarı
Gözyaşları Kerbela için aktı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-10-2012 10:29 - 2769 Okunma

Geceye, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı H.Hasan Karabulut, Caferider yöneticileri, Zeynebiye Camii İmamı H. Hamit Turan, Dernek Başkanı Hasan Salman, ATADER Başkanı H. Suca Kaçan, Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune ATAM İFA Spor Başkanı Ali Şahintekin ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Şair Kenan Beyazıt’ın okuduğu kerbela şiiriyle başladı. Gözyaşı Sanat Merkezi Başkanı Haşim AKTEN tarafından Kenan Beyazıt’a bir plaket sundu. PlaketiTürkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz verdi.Gözyaşı Gecelerinin Başakşehir Çınar Kongre Salonu'nda düzenlediği "Kerbela" gecesinde gözyaşları sel oldu. Geceye ilgi büyük oldu.

Gözyaşı gecesinde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz: Böylesine anlamlı bir günde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek programı hazırlayıp sunanlara teşekkür etti.

Özgündüz “Peygamber Ehlibeytinin sevmenin imanın bir gereği olduğunun altını çizerek, alemlere rahmet olan yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın ümmeti olanların, İmam Hüseyin’e vefa borcu olduğunu anlatarak, İmam Hasan ile İmam Hüseyn arasında yaşanan bir anıyla konuşmasına son verdi.

  GÖZYAŞI GECELERİ NEDEN KERBELA’YI İŞLEDİ

Gözyaşı Sanat Merkezi başkanı Haşim AKTEN: Bunu tek sebebi ve niyeti var. Yarın mahşere Müslüman sanatçılar olarak Hüseyin aşkına dökülmüş gözyaşlarımızla gitmek istedik. Bugüne kadar İslam için acı çeken başta sahabiler olmak üzere binlerce program yaptık. İstedik ki Kerbela’nın acısını da işleyelim ve gözyaşlarımız İmam Hüseyin ve yaranı için de dökülsün. Gözyaşı Gecelerine gelen sevenlerimizin de gözyaşları Hüseyin aşkına dökülsün de yarın mahşerde Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimize giderken yüzümüz olsun.
 
HERKESİ DAVET EDİYORUZ
 
Evet herkesi davet ediyoruz. Belki de bilmediğiniz ve bilmek zaruretimiz olan Kerbela’yı öğrenmiş olacaksınız. Belk ide hayatınızda bu fırsatı bir daha bulamayacaksınız. Gözyaşı Geceleri’nin de bu programı tekrar sunması çok zor olacaktır diye konuştu.
 
Gözyaşı Geceleri Kerbela Türkiye'nin birçok ilinde ve Avrupada sahnelenecek.
 
Yaklaşık üç buçuk saat süren programda gözyaşları sel oldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-10-2012 10:29 - 2769 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım