Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Gelişim Üniversitesi'nde Hocalı Konferansı
Konferansa ilgi büyük oldu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-02-2014 17:02 - 3277 Okunma

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Fikri Gelişim Kulübü tarafından düzenlenen "Hocalı Katliamı" konulu konferansa katılım yoğun oldu.

27 Şubat Perşembe günü saat 13:00'te Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Gelişim Kulübü tarafından düzenlenen konferansta birlik ve beraberlik mesajları verildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, Yazar Dr. Aygün Hasanoğlu ve Azerbaycan Konsolosluğu tarafından gönderilen heyet katılımcılara seslendi.

Program, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ragıp Kutay Karaca'nın açılış ve hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı.

Konferans’ta konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz "Bazen dostlar der ki bizde onlardan intikam alacağız, biz de Hocalı'nın hesabını soracağız. Ama bizim asaletimiz ve vicdanımız izin vermez bir çocuğu diri diri yakmaya. Sarkisyan'ın çocuğu bile olsa vicdanımız izin vermez. Bize düşen ağlamak değil, hakkımızı almak ve hakkını aramaktır. Ermenistan’a neden kapılarını açmaya çalışıyorsun? Yok bir çok geliri olacakmış yok turizm geliriymiş. Sen 200 bin Türk'ü küstürerek ne kazanacaksın? Birçok ülke soykırımı tanıdı ama biz hala Ermeni’nin gönlü hoş olsun diye bunu soykırım olarak kabul etmiyoruz. İşgalci Ermeni’den toprağını almadıkça benim başım dik olmaz ilk önce Karabağ’ı alalım sonra Erivan’a bakarız." dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında Dağlık Karabağ’ı bölge olarak anlattı ve bu zamana kadar süre gelen soykırımlardan bahsetti. Kaya; "1948de büyük göç dalgası ile Azeriler göçe mecbur bırakıldı. Ermenistan ve Sovyet Rusya’nın kararı ile 200 bin Azeri bir gecede Azerbaycan’a gitmeleri için Ermenistan’dan göçe zorlandı ve Ermeniler tarafından abluka altına alındı. Hocalı kasabasında topa tuttular. Kaçışan Azeriler'i bile ormanlarda baskına uğratıp katlettiler Hocalı kasabasını yeryüzünden silmek istiyorlardı. Bu soykırımın tek sebebi onların Müslüman olması idi.1915’in intikamını almak için bunları yaptıklarını da apaçık söylüyorlardı. Şimdilerde Ermenistan ile ilişkiler geliştirilmeye çalışılıyor ama Ermenistan bizim sınırlarımızı bile tanımıyor. Hocalı'da katledilen insanlarımızı rahmet ile yâd ediyorum." dedi.



Kaya'nın konuşmasının sonrasında Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız katılımcılara şu şekilde seslendi: "Hocalı'da yaşanan vahşet neden idi, neler oldu? Ermeniler yazı tura atarak hamile bayanın karnındakinin cinsiyetinin ne olduğunun bahsine girip kadının karnını deşerek çocuğun cinsiyetine bakıyorlardı. Bu vahşeti işleyenlerin tek dertleri Anadolu’da büyük Ermenistan’ı kurmak idi. Kars Ardahan Van bölgesini de kapsayan bir hayal idi. Hocalıda yapılanlarda büyük Ermenistan hayali içindi. Hocalıyı unutmadık unutmayacağız."



Yıldız'ın ardından, Yazar Dr. Aygün Hasanoğlu "Ermeniler sadece Azerbaycan’da değil birçok ülkede Türkleri katlettiler. 30 bin Özbek Türk'ünü katlettiler ve katletmeye de devam ediyor. Ermenistan’ı 100 yıllık bir terör örgütü yönetiyor. Ermenistan’da bir deprem oluyor tüm dünyaya duyuruyorlar ama Azerbaycan’da yaşananların bu deprem kadar duyulmasına bile izin vermediler. Oradakiler hiçbir zaman konuşamadılar anlatamadılar çünkü korkuyorlardı. Tutuklayıp işkence ediyorlardı. Anlatamadılar 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edildiğini, 9 yaşında ki kız çocuğuna ise sıraya geçip tecavüz ettiklerini. Ben kendim gördüm hastanede bu yaşananları. Hocalıda insanlık, hukuklar katledildi. Bir çocuğu canlı canlı yakmanın hiç bir açıklaması yoktur. Hiçbir insanlık kabul etmez. Karabağ’ı sizin de yardımınızla geri alacağız inşallah" şeklinde konuştu.


 

Konferans, katılımcılara plaket takdimiyle sona erdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-02-2014 17:02 - 3277 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım