Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Gazze sahipsiz kaldı
Dünyada ve ülkemizde bazı Müslümanlar lüks ve şatafat içinde yaşarken, Ümmetin kalesinde insanlar barınma evlerinde ve sokaklarda yaşıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-02-2015 14:05 - 795 Okunma
Gazze, geçtiğimiz aylarda Siyonist saldırılar sonucu yerle bir oldu. Gazze halkı söz verilen yardımların yerine getirilmemesi nedeniyle toplu barınma merkezlerinde yaşıyor. BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, 12 bin Gazzelinin toplu barınma merkezlerinde yaşadığını ve eğer taahhüt edilen yardımlar gelmezse 12 bin insanın daha barınma merkezlerinde yaşamak zorunda kalacağını belirtti.
 
D. Ali Bulut
 
Ümmetin onuru olan ve yıllardır Siyonist zulmü ve ambargosu altında direnen Gazze yine sahipsiz kaldı. Geçtiğimiz aylarda terör devleti İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar sonucu şehir yerle bir olmuştu. Çoğu evlerin yıkıldığı saldırılar sonucu uluslararası toplum Gazze’ye yardın sözü verdi. Fakat gelinen söz verilen yardımların gelmemesi nedeniyle Gazze halkı toplu barınma merkezlerinde yaşadı ve yaşamaya devam ediyor.BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, Gazze’de ev onarımı ve kira katkısı amacıyla verilen nakit para yardımlarının, kaynaklardaki ciddi eksiklik nedeniyle durma noktasına geldiği bildirildi. UNRWA açıklamasında, geçtiğimiz yıl Kahire’de yapılan zirvede taahhüt edilen yardımların “hiçbirinin” Gazze’ye ulaşmamış olması nedeniyle söz konusu nakit yardımlarının durdurulduğu ifade edildi.
 
Barınaklarda 12 Bin   Gazzeli Yaşıyor
 
UNRWA, söz konusu yardımların sürdürülebilmesi için 2015’in ilk çeyreğinde 100 milyon dolarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. UNRWA yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulan 100 milyon Dolar yardımın bulunamaması halinde kira yardımlarının sona ereceğini ve yaklaşık 12 bin Gazzelinin toplu barınma merkezlerine sığınmak zorunda kalabileceğini belirtti. UNRWA rakamlarına göre söz konusu barınaklarda hali hazırda 12 bin Gazzeli yaşıyor. UNRWA gidecek yeri olmayan 65 ila 70 bin Filistinli ailenin Gazze’de okullara sığınacağı öngörüsüne göre hazırlıklarını yapıyor.
 
Siyonist Saldırılarda 96 Binden Fazla Ev Yıkıldı
 
Geçtiğimiz yaz yaşanan saldırılar nedeniyle Gazze’de 96 binden fazla ailenin evleri ya yıkıldı ya da hasar gördü. UNRWA söz konusu sorunun aşılabilmesi için 720 milyon Dolara ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Bugüne kadar UNRWA’ya ulaşan yardım miktarı 135 milyon Dolara ulaştı. Hala 585 milyon Dolara ihtiyaç var.
 
Taahhüt Var Gelen Para Yok
 
UNRWA Gazze Direktörü Robert Turner, geçtiğimiz yıl Kahire’de yapılan toplantıda uluslararası topluluğun Gazze’ye 5,4 milyar Dolar katkı sağlama taahhüdünde bulunduğunu, ancak şu ana kadar “Gazze’ye herhangi bir paranın ulaşmadı. Söz konusu yardımın tam olarak neden Gazze’ye ulaştırılamadığı belirsiz. Eğer bu yardımlar gelmezse Gazze halkı için çok olumsuz sonuçlar doğar” dedi.
 
Çocuklar Hipotermiya Nedeniyle Ölüyor
 
Robert Turner, insanların Gazze’de çaresiz bir durumda olduğunu, uluslararası topluluğun, bırakın Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını; ticaretin ve seyahatin özgürleştirilmesini, insanların kış aylarında onarılmış evlerine geri dönmelerini bile sağlayamadığını söyledi. Turner, şu anki sessizliğin uzun sürmeyebileceği uyarısında bulunarak, artık Gazze’de sessizliğin bozulma riski olduğunu da sözlerine ekledi. Turner, sadece rakamlardan bahsedilmediğinin, konunun önemli derecede sıkıntı çeken binlerce aile olduğunun unutulmaması gerektiğini, insanların yıkıntılar arasında yaşamaya çalıştığını, çocukların hipotermiya nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-02-2015 14:05 - 795 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım