Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Gayr-i Müslüm Ülkelerden tokat gibi Suyriye yanıtı
ABD başkanı kendini dünya polisi sanıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-09-2013 10:58 - 923 Okunma

İsveç

ABD Başkanı Barack Obama’nın çarşamba günü Stokholm’da Suriye’ye askeri müdahale gerektiği yönünde açıklamaları İsveçli siyasetçi ve uzmanlar tarafından kritik olarak algılandı.

İsveç’in Sol Parti Diş İlişkiler Sözcüsü Hans Linge TT ajansına verdiği demeçte, Beyaz Saray liderinin dünyada diğer ülkelerin ne düşündüğü ve destek verip vermeyeceklerine bakmaksızın saldırı kararını zaten verdiğini belirterek “Amerika Başkanı kendisini dünya polisi sanıyor” ifadesini kullandı.

Hindistan

Hindistan hükümeti Suriye krizine yapılacak askeri müdahaleyi şiddetle kınamalı. Hindistan’ın öncü partilerinden biri olan Bharatia partisi liderlerinden ve eski dışişleri bakanı (1998-2002) Jaşvant Singh, bugün parlamentoda yaptığı konuşmasında böyle bir talepte bulundu.

İç savaşı “acımasız ve insanlığa karşı” olarak nitelendiren siyasetçi ayrıca, “hiç kimsenin küresel polisliğe soyunmaya hakkı olmadığını” belirterek “Batı, başka bir ülkeye karşı ve tüm bölgeye zarar verebilecek herhangi bir eylemde bulunma yetkisine sahip değildir.” dedi.

Benzeri taleple yönetime daha önce Hindistan Komünist Partisi de başvurmuştu: “Hindistan hükümeti askeri müdahaleye karşı çıkmalı ve Suriye krizine siyasi çözüm önerisinde bulunmalı”

Fransa

İlgili BM kararı olmadan Suriye’ye askeri müdahale yapılması meşru olamaz. Fransa parlamentosunda bugün merkezci ve liberal parti temsilcileri bu yöndeki çekincelerini dile getirdi.

Paris’in 2003 yılında Irak kampanyasını desteklemediğini hatırlatan eski Fransa hükümeti lideri ve etkin bir senatör olan Jan Pierre Raffarin, “Tarih o dönemde Fransa’yı hata yapmaktan koruyan Jacques Chirac’ın öngörülerini doğruladı.” dedi.

Raffaren, Suriye konusunda herhangi bir karar alınmadan önce, BM uzmanlarının su götürmez kanıtları, güç kullanılmasına dair alınacak uluslararası karar ve Cumhurbaşkanı tarafından Fransa’nın siyasi hedeflerinin belirlenmesi olmak üzere üç şartın yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-09-2013 10:58 - 923 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım