Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Fransa teröre bulaşanları vatandaşlıktan atacak
Yeni anayasa değişikliğinde, olağanüstü halin bakanlar kurulu tarafından kararname ile 4 ay ilan edilebilmesine ve terör gibi suçlamalarla mahkum olan çifte vatandaşların vatandaşlıktan atılmasına imkan sağlıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-02-2016 08:29 - 631 Okunma

Fransa'da Ulusal Meclis, Paris'teki terör saldırılarının ardından hükümet tarafından sunulan anayasa değişikliği yasa tasarısını kabul etti. Genel kurulda tasarı için 317 'evet', 199 'hayır' oyu çıktı.

Önceki mevzuat, Bakanlar Kuruluna 12 gün olağanüstü hal ilan etme yetkisi verirken, yeni anayasa değişikliği ile bu Bakanlar Kurulu'nun kararnamesiyle 4 aya kadar çıkarıldı.

Anayasa değişikliği kapsamında en çok tartışma yaratan diğer madde ise terör olaylarına karışan çifte vatandaşların Fransız vatandaşlıklarının iptal edilmesine ilişkin madde oldu.

Bu madde, hükümetin büyük bir bölümü tarafından desteklense de Adalet Bakanı Christiane Taubira'nın istifasına neden olmuştu.

Bugün mecliste kabul edilen tasarı, daha sonra Senatoda oylanacak. Ardından Senato ve Meclisin birlikte toplanacağı Versay Konseyi'nde anayasa değişikliği tasarısı son kez oylamaya sunulacak ve anayasa reformunun yürürlüğe girebilmesi için 5'te 3 çoğunluk aranacak.

Uluslararası Af Örgütü geçen hafta yayımladığı raporunda, hükümetin 13 Kasım 2015 saldırıları sonrasında ilan ettiği ve halen devam eden olağanüstü hal uygulamasını insan hakları ihlallerine sebep olduğu gerekçesiyle eleştirmişti.

Fransa'da hükümet, 13 Kasım 2015'te Paris'te 130 kişinin ölümüne, 350 kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırılarının ardından olağanüstü hal ilan etmiş, 12 günlük olağanüstü hali, parlamentodan yasa değişikliği ile üç ay uzatmıştı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-02-2016 08:29 - 631 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
22-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım