Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Fransa Suriye'yi yıkmak için elinden geleni yapıyor
İsyancıları modern silahlarla donatalım
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-03-2013 09:08 - 894 Okunma

   Brüksel’de bir araya gelen Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının ana gündem maddelerinden birini Suriye’de yaşanan gelişmeler oluşturdu.

Toplantıdan daha önceki toplantılar da olduğu gibi “Çözüm bulunmalı” mesajı çıksa da bunun nasıl yapılacağı konusundaki görüş ayrılıkları giderek dikkat çekici bir hal almaya başladı. Bu ayrılığın özellikle Fransa ile Almanya arasında iyice belirginleşti.
 
Fransa, Suriye’de rejime karşı mücadele edenlere yönelik olarak silah ambargosunun kaldırılması çağrısı yaparken Almanya, bu tür bir adımın Suriye’de yaşanan çatışmaların bölgeye yayılmasına yol açabileceği gerekçesiyle Paris’in aksine tutum sergiledi.

Muhaliflerin güçlü silahlara sahip olmamasının net bir dengesizlik yarattığına dikkat çeken Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, “Burada haftalar önce ele aldığımız silah ambargosunun çok kısa sürede tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum bu dengesizliği kabul edemeyiz” dedi.
 
Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ise ambargonun kaldırılmasının bir yandan silahların yayılmasına diğer yandan da bölge ülkeleri arasında çatışmalara neden olabileceğini söyledi. Bununla birlikte Suriye içinde özgürleştirilmiş alanlar yaratılmasının gerekli olduğuna inandığını söyleyen Westerwelle, “Ülkenin tamamını vuran ekonomik ve mali ambargo daha esnek bir şekilde ele alınmalı hatta değiştirilmeli. Böylelikle elektrik, su, tıbbi destek ve altyapı için gerekli malların teslimini yapabiliriz” diye konuştu.
 
Avrupa Birliği’nden silah ambargosunun kaldırılması yönünde sinyal gelmemesi Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) manevra alanını da kısıtlıyor. ÖSO Genelkurmay Başkanı General Selim İdris, geçtiğimiz günlerde Brüksel’de yaptığı açıklamalarda, kendilerine silah verilmesi halinde  Şam rejimini bir ay içinde devireceklerini iddia etmişti. Avrupa Birliği’nin silah ambargosundan en çok ÖSO'nun zarar gördüğünü söyleyen İdris, en önemli ihtiyaçlarının tank ve uçaklara karşı kullanılacak silahlar olduğunu vurgulamıştı.
 
Avrupa Birliği bakanları Birleşmiş Milletler’in Suriye için görevlendirdiği Lakhdar Brahimi’yle de bir araya geldi. Siyasi bir çözüm bulunamaması halinde Suriye’nin Somali’den beter olacağı uyarısında bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-03-2013 09:08 - 894 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım