Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Foça Haini Yakalandı
Foça'daki Hain Saldırıyı Gerçekleştiren Teröristler Ele Geçirildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2012 14:28 - 1115 Okunma

 

İzmir'in Foça ilçesinde düzenledikleri hain saldırıda iki askeri personeli şehit eden teröristler yakalandı. Teröristlerden biri ölü, biri de yaralı ele geçirildi.

Yaralı terörist, ifadesinde, İzmir'in Foça ilçesinde gerçekleşen saldırıyı itiraf etti.

Geçtiğimiz gün Viranşehir'deki polis uygulama noktasına saldıran terörist grubun etkisiz hale getirilmesiyle Foça saldırısının failleri ortaya çıkmış oldu.

Yaralı terörist dışında olayla ilgili İzmir'de 3, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ise 2 işbirlikçi olmak üzere 5 kişi daha gözaltına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, teröristlerin isimlerini açıkladı.

Terör örgütü mensuplarına yönelik yaptıkları çalışmalardan önemli sonuçlar elde ettiklerini belirten Vali Güvenç, yakalanan teröristlerle ilgili şu bilgileri verdi: "Terörsitlerin kırsal destekli eylem arayışında oldukları ve Suriye'ye sınır olan ilçelerimizden illegal yollardan örgüt mensubu ve patlayıcı aktarımı yapacakları yönünde bilgiler elde edilmişti. Konu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında Viranşehir, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerimizde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri ile koordineli çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık 3 haftadır devam eden farklı zaman ve mevkilerde arama noktaları oluşturuldu. Yol kontrolleri yapılmaya başlandı. 02.09.2012 günü saat 19.00 sıralarında Viranşehir ilçesi Ceylanpınar Yolu'nun 3. kilometresinde, Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerince ortaklaşa yapılan asayiş yol uygulaması sırasında; Viranşehir istikametinden gelen 63 HY 766 plakalı beyaz renkli Fiat Doblo marka araç durdurulmuş, araç sürücüsü araçtan indirilmiş ve üst aramasına geçildiği esnada araçta bulunan 2 şahıs, güvenlik güçlerimize yönelik silahlı ve el bombalı saldırıda bulunmuşlardır. Yapılan saldırıya güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmesi üzerine açık kimliği henüz tespit edilemeyen 1 PKK/KCK terör örgütü mensubu ölü, kaçmaya çalışan 1 örgüt mensubu da yaralı olarak ele geçirilmiştir."

Konu ile ilgili yaptıkları çok yönlü çalışmalarda, söz konusu 2 örgüt mensubunun ağustos ayı başında Suriye'den illegal yollardan Türkiye'ye girdiğini belirten Vali Güvenç, "Teröristlerin, kod adı Botan Faysal olan örgüt mensubundan aldıkları talimatla eylem amaçlı keşif yapmak üzere Manisa ve İzmir gibi Batı illerine gittikleri şeklinde bilgiler derlenmişti. Şahıslara yönelik yapılan istihbari ve teknik çalışmalar neticesinde söz konusu örgüt mensuplarının 09.08.2012 tarihinde 1 uzman çavuş ve 1 er olmak üzere toplam 2 askerimizin şehit olduğu, 10 askeri personelin de yaralandığı İzmir'in Foça ilçesinde askeri servis aracına yönelik gerçekleştirilen eylemin failleri olduklarının değerlendirilmesi üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışmalara başlanmış, Foça eyleminde kullanılan bombalı düzenekten alınan parmak izleri ile 2 örgüt mensubunun parmak izlerinin mukayesesi sonucunda birebir eşleştiği tespit edilmiştir." açıklamasını yaptı.

Foça eylemini gerçekleştiren örgüt mensuplarına eylem öncesi ve sonrasında yardım ve yataklıkta bulunanların da yakalandığını vurgulayan Vali Güvenç, "Olayla ilgili İzmir'de 3, ilimizde 2 olmak üzere, toplam 5 işbirlikçi şahıs da bugün sabah saatlerinde eşzamanlı yapılan operasyonlar sonucu yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Konu ile ilgili çok yönlü çalışmalar devam etmektedir." dedi.
Vali Güvenç, örgüt mensuplarının üzerlerinden çıkanları da tek tek sıralayarak; 2 adet Glock marka tabanca, 1 adet el bombası, 3 bin 800 Amerikan doları, bin 55 Türk lirası, 2 adet sahte nüfus cüzdanı ile sahte sürücü belgesi ele geçirildiğini ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2012 14:28 - 1115 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım