Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Filistin'in Hem Canına Hem Malına El Koyuyorlar
Terör devleti İsrail'den bir uygulama daha
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-12-2012 11:44 - 944 Okunma

  Terör devleti İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, ''Filistinliler gelecek 4 ay boyunca vergi gelirlerinden 1 kızıl cent bile göremeyecekler'' dedi. Tel Aviv'de düzenlenen Hanuka Bayramı etkinliklerine katılan Liberman, yaptığı konuşmada, vergi parasının dondurulmadığını, Filistinlilerin 1,6 milyon şekel (yaklaşık 400 milyon dolar) olan borçlarına karşılık bu paraya el konulduğunu belirterek, gelecek 4 ay boyunca da aynı uygulamaya gidileceğini kaydetti.

Liberman, ''Dört ay sonra bakıp, bundan sonraki paralarını gönderip göndermemeye karar vereceğiz. Fakat Filistinliler önümüzdeki 4 ay boyunca bir kızıl cent bile görmeyi unutsunlar. Bu bize olan borçları'' diye konuştu.
''Gazze'yi alırız''

Konuşmasında Filistinlilere gözdağı da veren Liberman, ''Tüm dünya şunu iyi bilsin ki Gazze'den İsrail'e herhangi bir roket atılması halinde, İsrail bir kara operasyonuna ihtiyaç duyacaktır. Bu seferki operasyon 'dökme kurşun'daki gibi sınırlı olmaz, Gazze'yi alırız ve tüm bedeli öderler'' ifadesini kullandı.

Liberman, Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının İsrail'in Yahudi yerleşim yerleri kararı için ''dengesiz ve haksız'' yönündeki açıklamasını ise ''Bu ülkelere ne kadar güvenebileceğimizi gösteriyor'' diye yorumladı.

İsrail, Filistin yönetiminin ''Gözlemci Devlet'' statüsü kazanmasının hemen ardından vergi gelirlerinden dolayı Filistinlilere vermesi gereken 100 milyon dolarlık kasım ayı gelirine el koyma kararı almıştı. İsrail, aldığı bu karara gerekçe olarak Filistin yönetiminin İsrail elektrik şirketine olan borçlarını ödememesini göstermişti.
Yahudi işgalciler bir Filistinlinin arabasını yaktı

Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'daki Ramallah kentinde bulunan Şakba köyünde Filistinliye ait bir aracı ateşe verdiği bildirildi. Şakba köyü ihtiyar heyeti sekreteri, Yahudi yerleşimcilerin sabahın erken saatlerinde köye baskın düzenlediğini ve Semih Sabit isimli Filistinliye ait aracı ateşe verdiğini belirtti. Sekreter, yerleşimcilerin köyden ayrılmadan önce duvarlara İbranice ''Bedelini ödeyeceksiniz'' (bununla kasıt, BM'de Filistin'e verilen yeni statü) gibi yazılar yazdıklarını ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-12-2012 11:44 - 944 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım