Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Filistin Büyükelçisi Nofal: Dünya Kamuoyu Filistin'e Karşı Hareket Ediyor
Filistin’in Rusya Büyükelçisi Abdül Hafız Nofal, dünya kamuoyunun İsrail’in saldırısı karşısındaki suskunluğun sebebinin çifte standartlar olduğunu belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-11-2018 09:02 - 533 Okunma
Birçok politik aktörün, Filistinlilere yardım etmek yerine İsrail ile flört etmeye hazır olduğunu söyleyen Nofal, ABD'nin ise açık bir şekilde Filistin halkına karşı düşmanca pozisyon aldığını kaydetti.
Filistin'in bu durum karşısında bazı tedbirler aldığını anlatan Büyükelçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Filistin Başkanı Mahmut Abbas, Kuveyt seferini iptal ederek Ramallah'a döndü. Lahey'deki büyükelçiliğe, İsrail'in Gazze'ye saldırılarla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet dilekçesini hazırlama emrini verdi. Filistin yönetimi, Tel-Aviv'in eylemlerini kınadığını açıkladı. Batı Şeria'dan Gazze'ye yardım ulaştırılmaya başladı. Abbas, bir an önce ateşkesin sağlanması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ve diğer dünya liderleriyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ayrıca tüm uluslararası toplumu bu krize adil ve nihai çözüm bulma çağrısında bulunduk"
'Moskova, Gazze'deki durumu yakından takip ediyor'
Filistin-İsrail çatışmasının çok önemli olduğunu ve tüm dünyayı ilgilendirdiğini dile getiren Nofal, uluslararası toplumun sorunu çözmek için her türlü çaba sarf etmesi gerektiğini, aksi takdirde tüm politik dünya için açık yara haline geleceğini söyledi. Bölgenin terörizm ve aşırılık kaynağı haline geldiğini belirten büyükelçi, "Uluslararası toplumu çözüm sürecinin içine dahil etmek için her şey yapacağız" dedi.
Sürekli olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı ile Rusya yönetimiyle çalıştıklarını anlatan Nofal, "Rusya'nın Filistin sorunuyla ilgili pozisyonunu takdir ediyoruz. Abbas, Moskova ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Bundan böyle sadece ABD'nin arabuluculuğunu kabul etmiyoruz. Başka türlü uluslararası yardım görmek istiyoruz. Barış çözümüyle Rusya öncülüğünde 5 büyük ülke uğraşsın" ifadelerini kullandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-11-2018 09:02 - 533 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım