Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Eski Mısır Müftüsü'nden önemli açıklamalar
Müslümanlar arasında tefrika Şii-Sünni vahdetini istemeyenlerin işidir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2013 16:24 - 1434 Okunma

  Mısır eski müftüsü Şeyh Ali Cuma, önceki gün el Arabiye televizyon kanalına verdiği demecinde veliyi emri Müslim’in İmam Hamaney’in Ehlisünnet büyüklerine saygısızlığın haram olduğuna dair yayınlamış olduğu fetvadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şeyh Ali Cuma, Iraklı Şii alimlerinin Peygamber efendimizin sahabelerine minber ve konuşmalarda hakaret edilmesinin yasaklanması yönündeki çağrısına olumlu yanıt vererek şunları söyledi: Tüm ehli sünnet alimlerinin görevi, dünya genelinde Şia alimleri ile birlikte hareket etmektir.

Şia ve Sünniler arasında büyük farkların olmadığına değinen Şeyh Ali Cuma sözlerini şöyle sürdürdü: Şialar, fıkıh açısından Sünnilerden daha ileridedir. Bu konuyu Şia büyükleri ve taklit mercilerinin fetvalarında müşahede etmek mümkündür.

Şeyh Ali Cuma, şu ana kadar Şiaların asli ve önemli hiçbir kitabında Hulefa-i Raşidin ve Peygamber efendimizin (s.a.a) eşlerine karşı saygısızlığa rastlamadığını kaydederek şunları söyledi: İran İslam Cumhuriyeti lideri İmam Hamaney’in fetvası, Müslümanların vahdetine büyük oranda yardımcı olmuş, İslam ve Müslümanlara en büyük hizmeti sağlamıştır.

Mısır’ın en büyük alimlerinden olan Şeyh Ali Cuma, ayrıca şu ana kadar İslam Dünyasında düzenlenen konferans ve toplantılarda Şia’nın önde gelen büyük alimleriyle görüşmesine değinerek şunları söyledi: Bu görüşmelerde, Şia alimleri bana Hulefa-i Raşidin ve Peygamber Ekrem’in (s.a.a) eşlerine hakaretin Şiaların işi olmadığı, bilakis İslam dünyasında tefrika çıkarmak isteyen Şia ve Ehli sünnet vahdetini istemeyen düşmanların işi olduğunu söylediler.

Şeyh Ali Cuma, konuşmasının başka bir bölümünde ise bana göre Ehlisünnetin Şiaların fıkıh ve fetvalarına uymaları caizdir. Bu hükmü daha önce Mısır Müslümanlarının lideri ve El Ezher Şeyhi, Şeyh Mahmut Şaltut, vermişti.Çünkü bize göre Şia ve Sünniler arasında hiçbir bir fark yoktur dedi.

Cesaret sembolü Şeyh Mahmut Şaltut fetvasında şöyle demişti:
1- Müslümanlar sadece Ehl-i Sünnet’in dört mezhebin¬den birini taklit etmek zorunda değildir. Her Müslüman istediği mezhebe uyabilir.
2- Fıkhı bir mezhepten başka bir fıkhi mezhebe geçiş caizdir.
3- Sünni olan Müslümanlar İmamiye Şiası fıkhıyla da amel edebilirler.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2013 16:24 - 1434 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım