Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Erdoğan görevi Gül'den devraldı
Köşkte yeni dönem
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-08-2014 15:18 - 886 Okunma

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de mazbatasını aldıktan sonra ant içerek görevine başladı. Çankaya'daki törende konuşan Abdullah Gül, "Görevimi devrederken müsterihim" derken, Erdoğan “Nefes alıp verdiğim müddetçe emanete sımsıkı sahip çıkacağım” ifadelerini kullandı.

ANKARA - 12. cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, görevi Abdullah Gül'den devraldı.

GÜL: MÜSTERİHİM
Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, özetle şunları söyledi:

7 yıldır üstlenmiş olduğum cumhurbaşkanlığı görevimi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a devretmekten büyük şeref duyuyorum. Devir teslim töreni benim için büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur. Katılarak bizi onurlandıran yabancı misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Konukları büyük muhabettle selamlıyorum. Aziz milletime teşekkür ediyorum.

Değerli konuklar bugünkü törenin önemli bir özelliği var. Halk tarafından 12. cumhurbaşkanı seçilen, değerli kardeşimle 40 yılı aşan dava arkadaşlığı, dostluğumuz, çalışma arkadaşlığımız var. Böyle bir arkadaşıma devrediyorum.

12 yıl cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemi olarak tarihte yer aldı. Erdoğan’ın liderliğinde daha ileri mesafeler kaydedeceğine inancım tamdır. Görevimi devrederken müsterihim. Daha önce başbakanlık görevini devrettiğimde olduğu gibi.

Aileme teşekkür etmek istiyorum. Anne ve babama sağlık sıhhat diliyorum. Eşime teşekkür etmek istiyorum. Benim çok yükümü çekti. 'Ben milletin çocuklarını kurtaracağım, sen de bizim çocukları kurtar' dedim. Bunu en güzel şekilde yaptı.

Sayın cumhurbaşkanım sizi bir kez daha tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun."

ERDOĞAN: ESKİ TÜRKİYE DÖNEMİ KAPANMIŞTIR
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ardından konuşan 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise özetle şunları söyledi:

''Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı çok değerli Abdullah Gül kardeşim. Saygıdeğer devlet başkanları cumhurbaşkanları çok değerli bakanlar. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu anlamlı günü bizlerle paylaşan devlet başkanı emir cumhurbaşkanı bakan ve parlamenterlere hoş geldiniz diyorum. 12. Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım bu ilk saatlerde öncelikle ekranları başında bizleri izleyen aziz milletime şükranlarımı sunuyorum. 2 bin yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin tercih yapmasıyla belirlendi. Nefes alıp verdiğim müddetçe emanetlerine sımsıkı sahip çıkacağımı özellikle vurgulamak istiyorum. Yine bugün 11. Cumhurbaşkanına değerli dava arkadaşıma 7 yıldır başarıyla yürüttüğü bu kutlu vazifeden dolayı şahsım ailem ve milletim adına özellikle şükranlarımı sunuyorum. Çok uzun bir yürüyüşteki yol arkadaşları olarak Sayın Abdullah Gül'ün fikir ve tecrübelerinden istifade arzusundayım.

Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesi teknik bir değişikliğin ötesinde aslında bir dönemin kapatılması meselesidir. Bugün kapanan dönem eski Türkiye dönemidir. Kapıları ardına kadar açılan yeni dönem ise Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemidir. Eski Türkiye'de çeteler vardı, vesayet vardı. Şimdi, Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemidir. Bugünden itibaren Türkiye enerjisini heba etmeden 2023 hedeflerine odaklanacaktır. Demokratik reformlar, başta çözüm süreciyle 77 milyonun bütünlüğü tesis edilecektir. Türkiye'nin dış politikasında ana eksen barış, dayanışma ve refahtır. Türkiye'nin hiçbir ülkenin topraklarında, hiçbir ülkenin iç işlerinde asla gözü yoktur, planı, projesi yoktur. Filistin davasına sahip çıkmamızın nedeni ölenlerin insan olmasıdır. Şu anda 200 bini aşkın insanın öldürülmüş olduğu Suriye'ye sessiz kalamadık, kalamazdık. İnsana düşman olanı uyarmak her insanın görevidir. Dış politikamız insan ve vicdan odaklı devam edecek. Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği gibi, milletin teveccühü her zaman dayanak noktamız olacaktır. 11. Cumhurbaşkanımızla, biz bu yollarda, yağmur, kar, kış demeden beraber yürüdük. İnşallah şimdi de yeni Türkiye'nin inşası ve ihyası yolunda yine bir, beraber bu yolda yürüyeceğiz. Allah yolumuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah utandırmasın diyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.''

Konuşmaların ardından Erdoğan, Gül'e devlet şeref madalyası takdim etti. Gül de Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı forsu hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi, Abdullah Gül ve eşini askeri törenle Çankaya'dan uğurladı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-08-2014 15:18 - 886 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım