Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ensarullah’tan siyasi sürece katılım çağrısı
Yemen’deki Ensarullah Hareketi, ülkedeki tüm siyasi gruplara ülkenin geleceğinin belirleneceği siyasi sürece katılma çağrısı yaptı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-02-2015 10:00 - 776 Okunma
El Alem televizyonuna demeç veren Ensarullah Hareketi Siyasi Konsey Üyesi Mahmud el-Cuneyd, cumhurbaşkanı ve hükümetin istifası sebebiyle Yemen’de oluşan siyasi boşluğun giderilmesi için başlatılan siyasi sürecin bazı gruplar tarafından engellenmeye çalışıldığını söyledi.
 
 Yemen Devrim Konseyi, cuma gecesi cumhurbaşkanlığı sarayında yaptığı toplantının ardından bir bildiri yayımlayarak feshedilen meclisin yerine 551 üyeli bir Ulusal Geçiş Konseyi ve cumhurbaşkanının yetkilerine sahip olacak 5 kişilik bir cumhurbaşkanlığı kurulu kurulduğunu açıkladı.
 
Yemen Devrim Konseyi’nin bu açıklaması dünyaya “Husiler Yemen’e el koydu” şeklinde yansıtılırken, Ensarullah Hareketi, Yemen’i geçiş süresinde yönetecek bu kurumları ve açıklanan anayasa bildirisini Yemen halkının beklentisi olarak niteledi.
 
Ensarullah Hareketi liderlerinden Mahmud el-Hüseyin, bazı siyasi grupların bu geçiş sürecine neden karşı çıktığına dair bir soruya şu cevabı verdi.
 
“Buna karşı çıkanlar, siyasi diyalog sürecini sürekli olarak baltalamaya çalışan gruplardır. Bunlar ulusal uzlaşmaya varılmasını engellemeye çalıştılar.  
 
Gücü elinde tutan grupların bu adımı reddedeceklerinden ve bu sürecin ilerlemesini engellemeye çalışacaklarından kuşku yok.
 
Ancak biz 21 Eylül’de ulusal katılım için bu gruplara elimizi uzattığımız gibi şimdi yine elimizi uzatıyoruz. Ülkenin geleceğine ve devrime katılmaları için bu gruplar için de fırsat olduğunu, bundan memnuniyet duyduğumuzu söylüyoruz.”
 
Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi’nin cumartesi günü yapacağı konuşmasında bu grupları ulusal katılıma davet edeceğini ve uluslararası topluma ve bölgeye de mesajlar vereceğini belirten Cuneyd, “bu devrimin hedefi uluslararası ilişkilere saygıdır. Biz Yemen’in ulusal egemenliği, güvenliği ve istikrarı çerçevesinde işbirliğine hazırız” dedi.
 
Yeni başlatılan siyasi geçiş sürecine karşı bazı bölgelerde yapılan gösterilerin ilan edilen anayasa bildirisine zarar verip vermeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de Mahmud el-Cuneyd şu cevabı verdi:
 
“Biz, Yemen halkının bu adımı destekleyeceğinden eminiz. Çünkü bu devrim Yemen halkının ideallerini ve arzularını yansıtıyor. O halde Yemen halkı ideallerini ve ülkenin bu yönde değişime sevk edilmesini destekleyecektir.
 
Örneğin iki gün önce Taiz halkı, devrime olan desteğini ilan etti ve devrim liderlerinden ülkedeki siyasi boşluğun ortadan kaldırılması için adımlar atmasını istedi.
 
Geniş bir halk desteği var, biz tüm illerde anket yaptırdık. Tüm yemen halkının devrimi ve değişimi desteklediğini biliyoruz. 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-02-2015 10:00 - 776 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım