Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü ile 57 ilde başlatılan operasyonda 266 personel görevden uzaklaştırıldı
Bu kapsamda 266 personel için görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanırken 971 personel hakkında cumhuriyet savcılıklarındaki işlemler sürüyor. Söz konusu personel Emniyet Genel Müdürlüğünde 439, İstanbul'da 605, Ankara'da 171, İzmir'de 56, diğer 54 ilde 823 kez soruşturuldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2014 12:56 - 1203 Okunma
 
 
"Paralel yapı" operasyonu 57 ilde yürütülüyor
 
 
 
Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü ile 57 ilde başlatılan operasyonda 266 personel görevden uzaklaştırıldı.
 
 
 
Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü ile 57 ilde başlatılan operasyonda yaklaşık 2 bin personel hakkında soruşturma işlemi yürütülürken 266 personel görevden uzaklaştırıldı.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, "paralel yapı" iddialarına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü ile aralarında  İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 54 ilde soruşturma açıldı.
 
Bu kapsamda 266 personel için görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanırken 971 personel hakkında cumhuriyet savcılıklarındaki işlemler sürüyor.
 
Söz konusu personel Emniyet Genel Müdürlüğünde 439, İstanbul'da 605, Ankara'da 171, İzmir'de 56, diğer 54 ilde 823 kez soruşturuldu.   
 
Soruşturma kapsamında, 266 personele görevden uzaklaştırma tedbiri uygulandı.
 
Soruşturmalarda 1 başbakanlık başmüfettişi, 38 mülkiye başmüfettişi ve 723 polis başmüfettişi görev aldı.
 
Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğünde 85, Ankara'da 32, İstanbul'da 71, İzmir'de 14, geri kalan 54 ilde ise 162 olay soruşturuluyor.
 
Öte yandan soruşturulan 364 olaydan 142'sinin soruşturması tamamlanırken, 222'sinin soruşturması devam ediyor.
 
31 polis açığa alındı
 
Emniyette "paralel yapı" soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 33 polisten 31'inin açığa alındığı bildirildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasa dışı telefon dinlemelerine yönelik, İstanbul, Ankara, Van, Mardin, Hakkari, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bitlis, Bingöl, Iğdır, Ağrı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta yürütülen operasyon kapsamında, 31 polisin açığa alındığı öğrenildi.
 
Operasyonda, gözaltına alınan 31 kişinin sorgulamaları ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor. 
 
Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 polisin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.
 
 
11 emniyet mensubu  İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi
 
Bu arada, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan ve susma hakkını kullandıkları için ifade vermedikleri öğrenilen şüpheli 11 polisin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.  
 
İşlemlerinin tamamlanmasının ardından, öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve adliye nezarethanesinde tutulan şüphelilerin, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Özsoy'a ifade vermesi bekleniyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2014 12:56 - 1203 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım